antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Συναίνεση για το πάγωμα των μισθών ζητά η κυβέρνηση

Στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για το πάγωμα των μισθών προσδοκά η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει το σκόπελο νομοθετικής ρύθμισης που θα ακυρώνει επί της ουσίας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. O κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στην Τρόικα αφορά στο πάγωμα των κατώτατων μισθών, των νεοπροσλαμβανόμενων. «Άρα, συζητάμε σε αυτή τη βάση», είπε.


"Ενθαρρύνουμε αυτές τις συλλογικές διαπραγματεύσεις να έχουν ένα περιεχόμενο ανάλογο του μνημονίου. Φυσικά, αυτές οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είμαστε σίγουροι ότι θα λαμβάνουν υπόψη την ανάπτυξη του τόπου και την κάλυψη των ταμειακών μας αναγκών", δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής. "Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι καθένας θα συναισθανθεί τις ευθύνες του", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση αν οι συνδικαλιστές και οι εργοδότες συμφωνήσουν να δοθούν -έστω και μικρές- αυξήσεις, απάντησε: "Ας περιμένουμε πρώτα το αποτέλεσμα των συζητήσεων των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μετά θα το δούμε".

Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο παρέκκλισης από τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, επισημαίνοντας πως το Μνημόνιο αποτελεί νόμο του κράτους. "Ό,τι περιλαμβάνει, θα εφαρμοστεί", τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες