antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ευαγ. Βενιζέλος: Τώρα οι διαρθρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό

Άμεση είναι ανάγκη των διαρθρωτικών αλλαγών στο ασφαλιστικό, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογράμμισε όμως ότι, «αν στο μέλλον προκύψει ανάγκη για κάποιες παρεμβάσεις διορθωτικού ή βελτιωτικού χαρακτήρα, αυτό θα γίνει».



Ο Ευαγ.Βενιζέλος τόνισε ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα, γιατί αύριο θα είναι πάρα πολύ αργά για την ίδια την ικανότητα των ταμείων να καταβάλλουν συντάξεις». Πρόσθεσε επίσης ότι η λεγόμενη επαγγελματική σύνταξη πρέπει να ενθαρρυνθεί ως μια συμπληρωματική λύση πέραν της επικουρικής.

«Με τις παλιές συνταγές, δυστυχώς, δεν μπορούμε να οδηγηθούμε μακριά. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί τα επόμενα χρόνια αυτή η απαίτηση για δημόσια δαπάνη, η οποία ξεπερνά τις αντοχές και του κράτους και της οικονομίας», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τόνισε ότι είναι ανάγκη για όλους να αποδεχτούν ριζοσπαστικές αλλαγές, οι οποίες δίνουν προοπτική, «πάντα όμως με αίσθηση δικαίου, πάντα με τη φροντίδα στραμμένη στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο και οφείλει να είναι υπεύθυνο» υπογράμμισε ο Ε.Βενιζέλος, απέναντι στη πρόκληση – πρόσκληση υπευθυνότητας και σύμπραξης προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις.

Χαρακτήρισε εθνική υπόθεση τη προσπάθεια που γίνεται για να ξεπεραστεί η κρίση. «Διεξάγουμε έναν πόλεμο και είμαστε υποχρεωμένοι να στρατευτούμε σε μια εθνική υπόθεση. Ο στόχος είναι ιστορικού χαρακτήρα», τόνισε «Γιατί όλοι κρινόμαστε. Και δεν κρινόμαστε με κριτήρια δημαγωγικά ή στιγμιαία, αλλά με κριτήρια ιστορικά και διαρκή» .

Για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στο συνέδριο του κόμματος, και τον προεκλογικό της χαρακτήρα, ο Ευαγ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο χαρακτήρας αυτός εντάσσεται σε μια «προεκλογική εκστρατεία» που διεξάγεται στο εσωτερικό της ΝΔ. η οποία, όπως είπε, έχει εκ των πραγμάτων τριχοτομηθεί. Ευχήθηκε στη ΝΔ και στην ηγεσία της καλή επιτυχία στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου που ασκεί «και πρέπει να ασκεί με υπευθυνότητα η αξιωματική αντιπολίτευση». Τόνισε όμως ότι αυτοί οι τόνοι, δεν αρμόζουν στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, σε μια στιγμή όπως είπε, ενότητας, συναίνεσης και αλληλεγγύης.

«Δε μπορούμε να χειριστούμε τόσο μεγάλα θέματα, μια ιστορικών διαστάσεων κρίση, με συμβατικό τρόπο. Δηλαδή μέσα από την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Αυτά είναι ανιστόρητα και ξεπερασμένα» κατέληξε ο Ε.Βενιζέλος.

Για τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο κυριακάτικο Τύπο για το Πολεμικό Μουσείο, ο Ε.Βενιζέλος δήλωσε ότι αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο θα διαβιβάσει και στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες