antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Δοκιμάζει τις δυνάμεις της στην αγορά η Ελλάδα

Κρίσιμο τεστ για την δυνατότητα δανεισμού της Ελλάδος από τις αγορές προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Η Ελλάδα θα προχωρήσει στα μέσα Ιουλίου σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων τριών, έξι και δώδεκα μηνών, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού στο Reuters.


Οι εκδόσεις θα καλύψουν την ωρίμανση εντόκων συνολικής αξίας 4,56 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 2,16 είναι εξάμηνα και 12μηνα και λήγουν στις 16 Ιουλίου και 2,4 δισ. ευρώ τριμήνου που λήγουν στις 23 του επόμενου μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αν «περάσει» από την εξέταση της Τρόικας θα λάβει 9 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο και άλλα τόσα τον Δεκέμβριο (επί συνόλου 110 δισ. ευρώ του δανείου)

Προηγουμένως, δηλώσεις σε ξένη εφημερίδα είχε κάνει και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου για την έκδοση.

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα δανεισμού της Ελλάδος μετά την υπογραφή του Μνημονίου και μάλιστα μεγάλου σχετικά ποσού.

Σύμφωνα μα αναλυτές, η έκδοση αποτελεί κρίσιμο τεστ για την εμπιστοσύνη των επενδυτών απέναντι στην Ελλάδα, η οποία ακόμη δεν έχει εδραιωθεί.

Κυβερνητικοί παράγοντες, ελπίζουν σε βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης των ξένων αγορών τις επόμενες εβδομάδες, μετά τη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες