antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Το φθινόπωρο η πιο δύσκολη περίοδος θα έχει τελειώσει

Διαφωνεί με όσους βλέπουν ένα δύσκολο φθινόπωρο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς όπως υποστηρίζει σε συνέντευξη του που δημοσιεύει η Wall Street Journal, η πιο δύσκολη περίοδος θα έχει περάσει. Όσον αφορά στις διαδηλώσεις, τονίζει ότι είναι λιγότερες σε σύγκριση με άλλες χώρες που πήραν ηπιότερα μέτρα και απορρίπτει το ενδεχόμενο επιστροφής της χώρας στις αγορές για δανεισμό πριν το 2012.


“Δεν ανησυχώ για τις διαδηλώσεις. Θα υπάρχουν, αλλά είναι λιγότερες από ότι σε άλλες χώρες με πιο ήπια μέτρα” ανέφερε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πρόσθεσε πως “δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι το φθινόπωρο θα υπάρχει δυσφορία στην Ελλάδα, αν και θα είναι δύσκολο, γιατί η οικονομία θα κάνει στροφή και η πιο δύσκολη περίοδος θα έχει τελειώσει”. Χαρακτήρισε ακόμα το ασφαλιστικό την πιο δύσκολη προσαρμογή που πρέπει να γίνει .

Ανέφερε ότι δεν θεωρεί την έκδοση εντόκων γραμματίων τεστ για την οικονομία της Ελλάδας, καθώς δεν σηματοδοτεί επιστροφή της χώρας στις αγορές για δανεισμό, κάτι που απέκλεισε να γίνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2011.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι αγορές την Ελλάδα, θα αλλάξει καθώς επιτυγχάνονται οι στόχοι του προγράμματος Σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες