antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ειδικά Δικαστήρια βλέπει ο Αντ. Σαμαράς

Κριτική στο σύνολο του πολιτικού συστήματος, από το 1974 έως σήμερα, έκανε από τη Λέσβο ο Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Καραμανλή ευθύνεται μεν γιατί δεν κατάφερε να λύσει τα διαχρονικά προβλήματα, αλλά «δεν τα δημιούργησε. Τα βρήκε». Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι εξαπολύει διώξεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις από τα μέτωπα της Δικαιοσύνης και των εξεταστικών επιτροπών.


"Δεν μπορεί πια να πείσει για την πολιτική του ούτε τους δικούς του βουλευτές καλά-καλά. Το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον, είναι να επιτίθεται με μανία κατά της Νέας Δημοκρατίας. Να εξαπολύει διώξεις εναντίον της. Να τη σύρει σε Εξεταστικές. Να ετοιμάζει Ειδικά Δικαστήρια. Να προχωρεί σε πλήρη ποινικοποίηση της Πολιτικής", υποστήριξε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής και τη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων από 130 και πλέον σε 13, κάνοντας θετικό απολογισμό της προηγούμενης διακυβέρνησης. Επέμεινε ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός αποτέλεσε απόρροια της παγκόσμιας κρίσης, καθώς και ότι θα αντιμετωπιζόταν αν υλοποιούταν η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή και κατηγόρησε την παρούσα κυβέρνηση ότι φούσκωσε το έλλειμμα και δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα.

"Εμείς, η Νέα Δημοκρατία δεν έχουμε πρόβλημα. Πήραμε τις αποστάσεις μας από το παρελθόν. Κάναμε πρώτοι κριτική στο παρελθόν. Και πρώτα απ’ όλα στο δικό μας παρελθόν. Ποτέ κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έκανε τόσο αυστηρή αυτοκριτική, όσο κάναμε εμείς μετά τον περασμένο Οκτώβρη", είπε.

Ο Αντ. Σαμαράς έκανε εκτενή αναφορά στις προτάσεις του κόμματος για την έξοδο από την κρίση, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσουν στο μηδενισμό του ελλείμματος μέσα σε δύο χρόνια από την υιοθέτησή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες