antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών -βυτιοφόρων και η κρίσιμη συνάντησή τους σήμερα με τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Ρέππα, οι έλεγχοι της «Τρόικας», η συνάντηση των ελεγκτών με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που εισάγεται αύριο προς έγκριση στη Βουλή, η υπόθεση του Βατοπεδίου, η προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Έτοιμο σχέδιο επιστράτευσης. Αποκλεισμένοι οδηγοί και προϊόντα από την απεργία των φορτηγών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κρίσιμο το σημερινό ραντεβού του υπουργείου Υποδομών με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Στα κίνητρα που δίνει το υπουργείο (φορολογικές ελαφρύνσεις, ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο) προστίθεται πρόταση για χορήγηση στους ιδιοκτήτες μιας επιπλέον άδειας. Ο Δ. Ρέππας δηλώνει ότι προσέρχεται στον διάλογο με καλή διάθεση, ωστόσο αφήνει ανοιχτή την περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης, για την οποία έχει έτοιμο σχέδιο".

Η ΑΥΓΗ: "Στο εμπόριο οι τίτλοι των κολεγίων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στιγμή που η πανεπιστημιακή και γενικότερα η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε διακοπές επέλεξε η υπουργός Παιδείας για να ανακοινώσει την αδειοδότηση 30 εκ των 40 κολεγίων που είχαν καταθέσει σχετική αίτηση, δίνοντας σάρκα και οστά στην περίφημη Κοινοτική Οδηγία για το franchising".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Έμφραγμα σε όλη τη χώρα. Άδειασαν όλα τα βενζινάδικα. Απεργία διαρκείας και κλιμάκωση των μπλόκων αποφάσισαν οι φορτηγατζήδες. Εισαγγελική παρέμβαση για τους εμποδίζοντες την κυκλοφορία των βυτιοφόρων των διυλιστηρίων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αντλίες των πρατηρίων υγρών καυσίμων "στέρεψαν" όπως και η υπομονή των οδηγών και των επαγγελματιών, ενώ η αγορά "βουλιάζει" αργά και βασανιστικά. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών δήλωσαν αποφασισμένοι να κρατήσουν σκληρή στάση απέναντι στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση συνεχίζοντας την απεργία διαρκείας, ενώ στη Θεσσαλονίκη παρεμπόδισαν ακόμα και τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών και εταιρειών".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Κρύβουν στοιχεία απειλούν μάρτυρες. "Πρασινοφρουροί" εν δράσει στις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα τροπή παίρνει η υπόθεση Βατοπαιδίου μετά την προσφυγή της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και την κατάθεση στον ‘Αρειο Πάγο αποδείξεων της ύπαρξης τεσσάρων πορισμάτων-ελληνικών και διεθνών οίκων-τα οποία εκτιμούν πως δεν υπήρξε ζημία του Δημοσίου από τις ανταλλαγές ακινήτων. Με την κίνηση αυτή κει με σεβασμό πάντα στη Δικαιοσύνη, η Ρηγίλλης κατήγγειλε την πολιτική σκευωρία του ΠΑΣΟΚ, που φρόντισε να αποκρύψει τα συγκεκριμένα στοιχεία από τη δεύτερη εξεταστική για το Βατοπαίδι και από την κοινή γνώμη".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Προκήρυξη "Μνημόνιο" από τη ΣΕΧΤΑ με απειλές για χτυπήματα εναντίον πολιτικών, εκδοτών, επιχειρηματιών, δικαστών, δημοσιογράφων και αστυνομικών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με προκήρυξη-"μνημόνιο" το κεντρικό ενδιαφέρον της οποίας εστιάζεται στην καταιγίδα των δολοφονικών στοχοποιήσεων ονομάτων του εκδοτικού - δημοσιογραφικού χώρου και κεραυνοβόλων απειλών με τις οποίες ολοκληρώνεται η λίστα προγραφών της οργάνωσης (εναντίον πολιτικών, επιχειρηματιών, αστυνομικών, εισαγγελέων, διευθυντών φυλακών, σωφρονιστικών υπαλλήλων και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται σε φυλακές), η "Σέχτα Επαναστατών" σφράγισε χθες, με κείμενο ανάληψης ευθύνης για το τελευταίο της χτύπημα, την ανάπτυξη της τρομοκρατικής δυναμικής της στα πρότυπα της "17Νοέμβρη".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Στο έλεος του ΔΝΤ οι επικουρικές συντάξεις. Τα Ταμεία στο μικροσκόπιο της τρόικας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο μικροσκόπιο της τρόικας εισέρχονται οι επικουρικές συντάξεις. Οι ελεγκτές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Αθήνα απαιτούν να εξασφαλισθεί νομοθετικά ότι οι επικουρικές συντάξεις θα ακολουθούν τις οικονομικές δυνατότητες των Ταμείων και να αποκλειστεί οποιαδήποτε "ανάμειξη" του κρατικού προϋπολογισμού στη χρηματοδότησής τους. Μάλιστα ζήτησαν να συναντηθούν με τις διοικήσεις όλων των επικουρικών ταμείων για να διαπιστώσουν οι ίδιοι την οικονομική κατάσταση που επικρατεί".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επενδύσεις με το σταγονόμετρο. Τι προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φορολογικά κίνητρα για τους μεγάλους και επιχορηγήσεις για τους μικρούς προβλέπονται στο νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος επιπλέον θα έχει ένα πλαφόν για την ένταξη επενδύσεων. Η έγκριση του νέου αναπτυξιακού νόμου αναμένεται αύριο από το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, να ψηφιστεί το φθινόπωρο και να τεθεί σε εφαρμογή από 1-1-2011".

ΕΘΝΟΣ: "Τελεσίγραφο για επιστράτευση των απεργών. Η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους ιδιοκτήτες φορτηγών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έτοιμο σχέδιο προς εφαρμογή για επιστράτευση των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων έχει η κυβέρνηση, αν δεν βρεθεί μέσω των διαβουλεύσεων σήμερα λύση. Ήδη χθες προωθήθηκαν προς εκτύπωση 33.000 και πλέον ειδοποιητήρια για να αποσταλούν με τη λήψη της απόφασης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κολίγοι των Τούρκων....οι Έλληνες αγρότες". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η μοίρα της Τράπεζας των Ελλήνων αγροτών, του μόνου εναπομείναντος εθνικού κεφαλαίου, γιατί τα άλλα διέλυσαν και τα αφάνισαν, αν μια από τις δύο προτάσεις τελεσφορήσει είναι ό,τι χειρότερο για τον αγρότη και κατ΄επέκταση για την Ελλάδα. Είναι λοιπόν στα χέρια της κυβέρνησης να μην συναινέσει και να δημιουργήσει ένα κρατικό τραπεζικό πυλώνα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Το μισό ΠΑΣΟΚ μπλεγμένο στο σκάνδαλο Βατοπαιδίου. Ξύπνησαν ξαφνικά τα ρετιρέ της Ρηγίλλης και κάνουν πόλεμο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου ο ιδρυτής της Οφ Σορ ΤΟΡΚΑΣΟ, που είχε συναλλαγές με το Βατοπαίδι και ήταν η ιδιοκτήτρια του "κωλοσπιτιού" στην Ακρόπολη. Κάποιο θαύμα φαίνεται ότι έγινε στη ΝΔ και τα ρετιρέ της αποφάσισαν να δράσουν διαφορετικά στο σκάνδαλο Βατοπαιδίου, αλλά και σε άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις. Αποχώρησε από την Εξεταστική για τα ομόλογα καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ. Στον ‘Αρειο Πάγο βουλευτές της για την απόκρυψη πορισμάτων στο Βατοπαίδι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βρείτε ΛΥΣΗ τώρα. Άδειασε το "ρεζερβουάρ" της υπομονής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, σήμερα το πρωί, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, των στενών συνεργατών του, του οικονομικού επιτελείου και το υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, θα διαχειριστεί η κυβέρνηση την "καυτή πατάτα" της απεργίας των επαγγελματιών αυτοκινητιστών που απειλεί τη χώρα με παραλυσία".

ΕΣΤΙΑ: "Ασύλληπτη ζημιά στον τουρισμό. Καταρρακώνεται η φήμη της χώρας στο εξωτερικό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα τέλη Φεβρουαρίου, σε δημοφιλή εκπομπή του CNN που ασχολήθηκε με το θέμα της Ελλάδος, ένας ομιλητής είπε ότι οι Έλληνες δεν είναι έτοιμοι να αποδεχθούν οιαδήποτε περιοριστικά μέτρα. Προέβλεψε ότι θα ξεσπάση απεργιακό κύμα και προέτρεψε όποιον είχε κατά νουν να κάνη εφέτος διακοπές στην Ελλάδα, να το ξανασκεφθή".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επίταξη μελετά η κυβέρνηση αν οι ιδιοκτήτες δεν αποδεχθούν πρόταση για παραχώρηση μίας επιπλέον άδειας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αποφασισμένη να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών και επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης είναι η κυβέρνηση. Σε συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων κ. Χάρη Τσιόκα με εκπροσώπους των απεργών, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, θα προταθεί στους ιδιοκτήτες φορτηγών η χορήγηση μιας επιπλέον άδειας

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στέρεψε η Ελλάδα από βενζίνη. Προβλήματα στα νησιά. Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - φορτηγών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, επιμένοντας στη σκληρή στάση που ακολουθούν, φέρονται οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης, που αντιδρούν έντονα στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις εμπορευματικές μεταφορές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Επίδειξη ισχύος και νέες απειλές. Όλη η προκήρυξη της Σέχτας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε επίδειξη δύναμης παράλληλα με την εκτόξευση νέων απειλών προχώρησε η Σέχτα Επαναστατών. Οι τρομοκράτες συνοδεύουν την προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια με φωτογραφία του οπλοστασίου τους. Στα πρότυπα της 17Ν δείχνουν ότι έχουν βαρύ οπλοστάσιο και ότι διαθέτουν πολύ περισσότερα όπλα από αυτά που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις τους".

Η ΝΙΚΗ: "Μπλόκο στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Η Δικαιοσύνη "παίρνει το όπλο της" για το Μνημόνιο της ντροπής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί η συνταγματικότητα του Μνημονίου, μετά την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου, της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν στη "Ν" ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε οποιαδήποτε κι εάν είναι η απόφαση του ΣτΕ, ενώ πιο κομψά αξιωματούχοι της Κομισιόν δηλώνουν ότι σέβονται το δικαίωμα προσφυγής, όμως υπενθυμίζουν με νόημα ότι το Μνημόνιο έχει ψηφισθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Υποβάθμιση-Ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Άδειες σε 30 κολέγια από το υπουργείο Παιδείας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ένα βήμα για την υποβάθμιση των σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την ένταση της επιχειρηματικής δράσης, σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική ζούγκλα της δια βίου μάθησης, έκανε χτες το υπουργείο Παιδείας, με τη "μοιρασιά" αδειών σε 30 κολέγια, τα οποία αποκτούν ουσιαστικά την "ταμπέλα" του ιδιωτικού πανεπιστημίου, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 36/05, που έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο".

Η ΧΩΡΑ: "14.000 απολύσεις από τις ΔΕΚΟ απαιτεί η τρόικα. "Βάλτε λουκέτα στις ελλειμματικές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο στόχαστρο της τρόικας μπαίνουν οι ελλειμματικές ΔΕΚΟ, από τις οποίες οι ελεγκτές επιμένουν πως πρέπει να γίνουν πάνω από 14.000 απολύσεις. Η εμμονή της τρόικας είτε να βάλει "λουκέτα" είτε να δρομολογήσει απολύσεις σε ΔΕΚΟ, προκαλεί σύγχυση στους επιτελείς της κυβέρνησης, η οποία δεν υπολόγιζε αυτή την τακτική όταν σχεδίαζε την εξυγίανση των επιχειρήσεων".

City Press: "Αρπάχτηκαν για την ακρίβεια". Σύμφωνα με την εφημερίδα, "πληθωρισμός, ακρίβεια και υλοποίηση του ΕΣΠΑ αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα που συζητήθηκαν χθες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της τρόικας της ΕΕ , της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Έμφραγμα" στη ζωή μας. Απεργία σε φορτηγά- βυτιοφόρα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στα όρια της αντοχής η κοινωνία. Παρέμβαση εισαγγελέα για τα βυτιοφόρα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των απεργών".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Μπουτάρης μόνος και οι υπόλοιποι μαζί. Εκτός διαπαραταξιακού η "πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Stress test για την αγορά η έλλειψη των καυσίμων".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σκληρή γραμμή κινούνται κυβέρνηση και ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ , τη στιγμή που στην αγορά κυριαρχεί η έλλειψη καυσίμων και προκαλείται ντόμινο αρνητικών παρενεργειών στον τουρισμό, στο εμπόριο και στο σύνολο της οικονομίας."

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ράλι τραπεζικών μετοχών. Άνοδος 4,13% στο ΧΑ και σενάρια για deals".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα επιτυχή αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών στα πρόσφατα stress test έδωσαν το έναυσμα στους επενδυτές να τοποθετηθούν στις μετοχές των τραπεζών. Η αναζωπύρωση των σεναρίων που θέλουν ξένες τράπεζες να ενδιαφέρονται για ελληνικές, έδωσε σημαντικά κέρδη".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τραπεζικό ράλι στις αγορές από τη Βασιλεία και τις φήμες για deals".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επαγρυπνούν οι ελληνικές τράπεζες και εμφανίζουν κινητικότητα προς πάσα κατεύθυνση! Μετά τα stress tests ενισχύουν τη ρευστότητά τους, όπως η Alpha Bank, που ανακοίνωσε χθες την έκδοση καλυμμένων ομολογιών 1 δισ. ευρώ ή σχεδιάζουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα, συζητούν για τα επόμενα βήματα που θα αλλάξουν την "πίτα" στην αγορά και ταυτόχρονα, αποτελούν ελκυστικό στόχο εξαγορών από ξένους ομίλους".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φήμες τραπεζικών deals ανεβάζουν τις μετοχές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα stress tests , τα αποτελέσματα κορυφαίων τραπεζικών ομίλων της Ευρώπης, οι χαλαρότεροι κανόνες της Βασιλείας, αλλά κυρίως τα ενδεχόμενα τραπεζικά deals εντός των ελληνικών συνόρων, δημιούργησαν χθες ένα θετικό μείγμα για την άνοδο των τραπεζικών μετοχών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες