antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν οι απολυμένοι της ΑΜΜΑΣΑ

Στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν το πρωί απολυμένοι της επιχείρησης «ΑΜΜΑΣΑ ΑΕΒΕ», οι οποίοι διεκδικούν την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας.


Χθες προχώρησαν σε αντίστοιχη κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Νέας Ιωνίας Θεσσαλονίκης, η οποία μάλιστα εξελίχθηκε και σε αποκλεισμό του χώρου. Όπως χθες έτσι και σήμερα αντιπροσωπεία των απολυμένων συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι δύο Οργανισμοί είναι σε συνεργασία προσπαθώντας να ικανοποιήσουν το αίτημά τους.

Μετά τη συνάντηση οι εργαζόμενοι αποχώρησαν αποφασισμένοι να παρακολουθούν την εξέλιξη των διαδικασιών, ώσπου να ικανοποιηθεί το αίτημά τους και πάρουν την επιδότηση ανεργίας.

Υπενθυμίζεται ότι: από τους περίπου 100 πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης ο ΟΑΕΔ ζήτησε, ως προϋπόθεση επιδότησης εργασίας, να προσκομίσουν τα ένσημα του 2010. Μόνο που, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, πριν την απόλυσή τους βρισκόντουσαν σε επίσχεση εργασίας και μάλιστα επιδοτούμενη από το τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Νέας Ιωνίας. Ως εκ τούτου ένσημα δεν υπάρχουν. Η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης και τα ένσημα θα καταβληθούν στο ΙΚΑ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες