antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Κανένα πρόβλημα με τις επικουρικές διαβεβαιώνουν τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το ότι διαπιστώθηκαν ταμειακά προβλήματα στα επικουρικά ταμεία από την τρόικα. «Οι επικουρικές συντάξεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες από όλα τα Ταμεία και για πολλά χρόνια» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.


Σχετικά με τα Ταμεία, ο Αν. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πλήρης οικονομική επάρκειά τους για πολλά ακόμα χρόνια και δεν τίθεται θέμα περικοπών επικουρικών συντάξεων.

Ακόμη έκανε λόγο για επαγγελματίες του ψεύδους.

«Κανένα επικουρικό ταμείο από τα τρία που επισκέφθηκαν μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι της Τρόϊκα, δεν έχει ταμειακό πρόβλημα. Διακινείται αναληθέστατα, για να δημιουργηθεί ίσως πολιτικό ζήτημα ότι δήθεν οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας επισκεπτόμενοι τα επικουρικά ταμεία διαπίστωσαν οικονομικά προβλήματα που οδηγούν σε περικοπές επικουρικών συντάξεων. Ουδέν αναληθέστατο. Το αντίθετο συνέβη. Από τις επισκέψεις της Τρόϊκα στα τρία ασφαλιστικά Ταμεία ΤΕΑΔΥ ΤΑΗΤΕΚΟ και ΕΤΕΑΜ διαπιστώθηκε ότι έχουνε επάρκεια οικονομική για πολλά πολλά ακόμα χρόνια. Κάποιοι επαγγελματίες του ψεύδους λένε το αντίθετο συνειδητά για να παραχθεί πολιτικό ζήτημα» δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας με αφορμή την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής του υπό κατάθεση ν/σ για την αναδιαμόρφωση του ΣΕΠΕ.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε ότι οι επικουρικές συντάξεις είναι "απόλυτα διασφαλισμένες από όλα τα Ταμεία και για πολλά χρόνια".

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, "αυτή είναι και η διαπίστωση των ελεγκτών μετά την επίσκεψη του κλιμακίου (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) στα Επικουρικά Ταμεία".

Καταλήγοντας, το ανακοινωθέν του υπουργείου, αναφέρει: "Επομένως όσα λέγονται ή γράφονται για συντάξεις που δήθεν κινδυνεύουν είναι απόλυτα ανακριβή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες