antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αν. Λοβέρδος: «Υπό έλεγχο η πορεία υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας»

Υπό έλεγχο βρίσκεται πορεία υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας σε ο,τι αφορά τους τομείς του υπουργείου εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο υπουργός τόνισε πως οι συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων της τρόικας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ήταν εφ όλης της ύλης ενώ υπήρξε σύμπτωση εκτιμήσεων ότι όλα έχουν γίνει πριν από τα σημεία σταθμούς των χρονοδιαγραμμάτων.



Όπως δήλωσε ο υπουργός εργασίας δεν παρουσιάζεται πρόβλημα, προς τις επικουρικές συντάξεις, σε κανένα ταμείο και στόχος είναι η αναλογιστικές μελέτες να είναι έτοιμες μέχρι την άνοιξη του 2011 όπως έχει συμφωνηθεί στα πλαίσια του μνημονίου. Η συνολική αναλογιστική μελέτη για όλο το ασφαλιστικό σύστημα προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ως προς τα εργασιακά το κύριο θέμα της συζήτησης με την τρόικα ήταν η διαιτησία όπου οι εμπειρογνώμονες της τρόικας ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να συμπέσουν οι απόψεις των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων και κατά συνέπεια μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους και θα αποσταλεί στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Σχετικά με την αναδιοργάνωση του ΣΕΠΕ και την πλήρη στελέχωσή του το ανάλογο κυβερνητικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέσα στον Αύγουστο.

Η ηγεσία του υπουργείου εργασίας έδωσε στους εμπειρογνώμονες στοιχεία για την μείωση των δαπανών στα φάρμακα που στο ΙΚΑ εμφανίζεται να είναι της τάξης του 25,8% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο ενώ στον ΟΑΕΕ εμφανίζεται μείωση της τάξης του 13,94%.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο η πορεία αύξησης των εσόδων που στον ΟΑΕΕ έφτασε στο 6%, ενώ στο ΙΚΑ περιορίστηκε στο 1,8%.

Σε κάθε περίπτωση υστέρηση παρουσιάζει ο στόχος για αύξηση των εσόδων στο ΙΚΑ η οποία ήταν της τάξης του 4%, αλλά κατά τον υφυπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη η υστέρηση αυτή δικαιολογείται από την μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων λόγω της αύξησης της ανεργίας στο μεταξύ διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες