antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Πορίσματα για το Βατοπέδι κατέθεσε η Ν.Δ. στον Άρειο Πάγο

Τέσσερα πορίσματα για τις ανταλλαγές ακινήτων του Δημοσίου με τμήματα της λίμνης Βιστωνίδας κατέθεσαν στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευρ. Στυλιανίδης και ο γραμματέας του κόμματος, Αν. Λυκουρέντζος. Όπως υποστήριξαν κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο, αποδεικνύουν ότι το Δημόσιο δεν ζημιώθηκε από την υπόθεση του Βατοπεδίου.



Πρόκειται για έγγραφο του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, με ημερομηνία 1η Ιουλίου 2010, στο οποίο περιέχονται τέσσερα πορίσματα, δύο του ΣΟΕ και δύο διεθνών οίκων, για την αξία των ανταλλάξιμων εκτάσεων.

"Καταγγέλλουμε την πολιτική σκευωρία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεθόδευσε επίθεση κατά της Ν.Δ. και στηρίχθηκε στην απόκρυψη σημαντικών και αδιάσειστων στοιχείων", δήλωσε ο Αν. Λυκουρέντζος, κατηγορώντας το κυβερνόν κόμμα ότι απέκρυψε στοιχεία από τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

"Αυτά τα στοιχεία σήμερα εμείς καταθέσαμε για να τη διευκολύνουμε στο έργο της. Αναφέρομαι στην ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών πορισμάτων, δύο ελληνικών και δύο διεθνών, τα οποία ουσιαστικά ταυτίζονται, όσον αφορά την εκτίμηση των ανταλλάξιμων ακινήτων, και αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε ζημιά του ελληνικού δημοσίου. Το περίεργο είναι, γιατί το ΠΑΣΟΚ τα απέκρυψε", είπε ο Ευρ. Στυλιανίδης.

Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις με τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορούσε δικαστικούς λειτουργούς ότι διευκολύνουν πολιτική σκευωρία εις βάρος της, τα δύο στελέχη δήλωσαν σήμερα ότι η Ν.Δ. εμπιστεύεται και στηρίζει την ελληνική δικαιοσύνη.

Τα πορίσματα θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και στη συνέχεια στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, που ερευνά την υπόθεση.
Μπεντενιώτης κατά Στυλιανίδη για το έγγραφο Μουρμούρα

Αιχμές για τη στάση της αξιωματικη΄ς αντιπολίτευσης στην υπόθεση Βατοπεδίου άφησε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Μπετενιώτης. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 άσκησε έντονη κριτική στο γραμματέα της Νέα Δημοκρατίας, Ανδρέα Λυκουρέντζο και στο μέλος της προανακριτικής επιτροπής, Ευριπίδη Στυλιανίδη για την κατάθεση στον Άρειο Πάγο τεσσάρων πορισμάτων που έχει στη διάθεσή της η ΝΔ, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

"Τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, δεν πρέπει να σχολιάζουν, να κρίνουν και να αποφαίνονται για διαδικασίες και έγγραφα πριν από την περαίωση της λειτουργίας της επιτροπής και το αποφαντικό σκέλος του πορίσματος", τόνισε ο κ. Μπετενιώτης και πρόσθεσε πως "ο κ. Στυλιανίδης έχει λάθος που προτρέχει να σχολιάσει, να αποφανθεί και να απαντήσει με βάση ένα έγγραφο του κ. Μουρμούρα [σ.σ. πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά], σε σχέση με την οποιαδήποτε ζημία έχει επέλθει για το Δημόσιο".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες