antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι εξελίξεις στην οικονομία και οι προσπάθειες του υπουργείου Οικονομικών για αύξηση των εσόδων και τόνωση της πραγματικής οικονομίας, οι εκτιμήσεις για κινητοποιήσεις των συνδικάτων το φθινόπωρο και οι προτάσεις για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, απασχολούν κατά κύριο λόγο τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Περάστε τώρα από την Εφορία σας - Τελεσίγραφο 30 ημερών στις ΔΟΥ για είσπραξη επιπλέον 800 εκατ. ευρώ"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "'μαρκάρισμα' 30 ημερών στις εφορίες για είσπραξη προστίμων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και ταχύτερη αποστολή δηλώσεων ξεκινά το υπ. Οικονομικών με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων τον Σεπτέμβριο. Αν δεν βρει τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ επιπλέον, τον Οκτώβριο έρχεται διπλό πλήγμα: αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και ισόποση περικοπή των επενδύσεων".

Η ΑΥΓΗ: "Παγκόσμια ύφεση Νο 2"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι προφητείες για παγκόσμια ανάκαμψη, αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ, διαψεύδονται. Η αμερικανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο φέτος αυξήθηκε κατά 1,6% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, αντί για πρόβλεψη 2,4%. Το νέο κύμα κρίσης μεταφέρεται και στην Ε.Ε., όπου ήδη σημειώνεται πτώση στα χρηματιστήρια".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Στάση πληρωμών από τους μικρομεσαίους - Ενας στους δύο δεν πληρώνει εισφορές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο κίνδυνος της παύσης πληρωμών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία απειλεί την ελληνική οικονομία. Σχεδόν ένας στους δύο ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ δεν πληρώνει εισφορές, ενώ την ίδια στάση τηρούν και έμποροι όσον αφορά την πληρωμή του ΦΠΑ, τον οποίο εισπράττουν και δεν τον αποδίδουν χρησιμοποιώντας τον ως κεφάλαιο κίνησης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αύξηση έως 50% στα τιμολόγια του ρεύματος"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους μικρούς και μεσαίους οικιακούς καταναλωτές, τους αγρότες και τη βιομηχανία και μειώσεις για τις μεγάλες οικιακές καταναλώσεις και τους εμπόρους, προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Θερμό φθινόπωρο ...προαναγγέλλουν τα συνδικάτα"

"Στη ΔΕΘ "δεν θα πάμε "λαϊκίστικα, εξαγγέλλοντας μέτρα που δεν αντέχει η οικονομία μας" δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση όμως να "ηρεμήσει" τα πνεύματα, τα συνδικάτα προαναγγέλλουν θερμό φθινόπωρο", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ΝΙΚΗ: "Οι εγκληματίες εξελίσσονται - Ραγδαία αύξηση ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "'πονοκέφαλο' προκαλεί στην πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η ραγδαία αύξηση των ενόπλων ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μάλιστα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το περιστατικό ομηρίας πολιτών σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Πειραιά, γεγονός πρωτόγνωρο για την ελληνική κοινωνία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ενοχοποιούν τους εργάτες επειδή παλεύουν για καλύτερη ζωή"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση έφερε απεργοσπαστική τροπολογία σε νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία, αλλοδαποί τουρίστες θα δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος σε περίπτωση που μένουν περισσότερο χρόνο στη χώρα απ' όσο σκόπευαν, εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή απεργιακών κινητοποιήσεων".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θερμό φθινόπωρο με άγριες κινητοποιήσεις - Ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει στη φτώχεια τους εργαζόμενους στο Δημόσιο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θέσεις μάχης προαναγγέλλοντας "θερμό" απεργιακό φθινόπωρο, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που τους έχει οδηγήσει σε κατάσταση ένδειας, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση της συνδικαλιστικής ηγεσίας με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Σαφάρι για τα αυθαίρετα και καταπατημένα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι παρανομίες στα ακίνητα, καθώς μέχρι σήμερα τα ταμεία του κράτους έχουν "δει" μόλις 10 εκατ. ευρώ, όμως, σύμφωνα με όσα υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας, μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να "μαζευτούν" από αυτές τις παρανομίες 800 εκατ. ευρώ και μέσα στο νέο έτος 1 δισ. ευρώ επιπλέον".

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Δίωξη για 100 μεγαλοφοροφυγάδες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καυτή λίστα με τα ονόματα των 100 μεγαλύτερων Ελλήνων φοροφυγάδων έχει στην κατοχή της η ομάδα της τρόικα υπό τον κ. Πόουλ Τόμσεν. Η λίστα αυτή πρόκειται να κινητοποιήσει τις αρμόδιες ελεγκτικές και εκτελεστικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών αλλά και της Δικαιοσύνης το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί είναι κάτι παραπάνω από αρκετά και τεκμηριωμένα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "60% χτυπάει το όχι της οργής"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρωτοφανές 60% χτυπάει το όχι της οργής απέναντι στα κόμματα του συστήματος, όπως αποτυπώνεται σε μια σειρά από δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες μέρες. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί υπεύθυνους για την κατάσταση χρεωκοπίας, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, το σύνολο των κομμάτων και των πολιτικών που κυβέρνησαν την Ελλάδα στη διάρκεια της μεταπολίτευσης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βαρύς χειμώνας στην αγορά και στην κοινωνία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η "μαύρη τρύπα" στα έσοδα υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό να επισπεύσουν τη λήψη των μέτρων που θα ελαμβάνοντο το 2011. Το μεγάλο "θύμα" θα είναι και πάλι οι δημόσιες επενδύσεις, που θα υποστούν περαιτέρω περικοπή, και σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού λόγω της μεγάλης αύξησης της ανεργίας".

ΕΘΝΟΣ: "Η νέα λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά - Ανατροπές για 250.000 εργαζόμενους σε μισθούς - ασφαλιστικά"

"Αλλάζει ριζικά ο χάρτης των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, με μεγάλες ανατροπές στα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα 250.000 εργαζομένων. Τουλάχιστον το ένα τρίτο των ειδικοτήτων θα βγει από τη νέα λίστα που θα εφαρμοστεί το 2011", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αθεόφοβοι και Αντίχριστοι"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν κρύβουν πλέον τις προθέσεις τους, ούτε τα αισθήματά τους για το Έθνος και την Εκκλησία. Είναι καραμπινάτοι αθεόφοβοι και αντίχριστοι. Οπως αντιλαμβάνεστε έχουμε να κάνουμε με τυφλά και πειθήνια όργανα του ΔΝΤ και των Εβραίων Δανειστών μας. Ετσι δεν έχουμε να κάνουμε με τα βαμπίρ που μας ρουφάνε το αίμα, γιατί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημαίνει σύριγγα των δανειστών μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Απίστευτο! 73 εκατομμύρια ευρώ για την υποδοχή λαθρομεταναστών"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα παίρνουν από συνταξιούχους, επιδοματούχους και δημοσίους υπαλλήλους για να ξοδεύουν το κρατικό χρήμα στην υποδοχή λαθρομεταναστών. Αποστέλλει έτσι η κυβέρνηση το μήνυμα στα βάθη της Ασίας, ότι η χρεοκοπημένη, διαλυμένη και χωρίς βιομηχανία και αγροτική παραγωγή Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί χιλιάδες λαθρομετανάστες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Περαίωση εξπρές με δέλεαρ το κάψιμο των βιβλίων"

"Διαδικασία "εξπρές" για την περαίωση 1,5 εκατομμυρίου εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της πενταετίας 2000-2004, που παραγράφονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, προωθεί η κυβέρνηση. Περίπου 300.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με φορολογικές εκκρεμότητες για τα έτη 2000-2004 θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: "Πρυτανεύει η ήσσων προσπάθεια - Τι μηνύματα εκπέμπονται στους πολίτες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακούσθηκε το εξής απίστευτο, εξ αφορμής της εισαγωγής σε κάποια ΤΕΙ υποψηφίων που είχαν λάβει στις εξετάσεις ακόμη και "δυαράκι". Οτι αν δεν είχε καταργήσει η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ την βάση του "δέκα", απλώς θα έμεναν κενές οι θέσεις σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Και ότι χιλιάδες υποψήφιοι, που ούτως ή άλλως θα έγραφαν άσχημα, θα έμεναν εκτός ανωτάτων και ανωτέρων σχολών".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η τρόικα φέρνει νέο φορολογικό - Στο στόχαστρο οι 1.000 πλουσιότεροι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο στόχαστρο της Εφορίας θέλει να βάλει η τρόικα τους χίλιους πλουσιότερους Ελληνες - επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους - που αποφεύγουν να δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και έχουν περιουσιακά στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Μεταξύ των νέων προτάσεων που θα φέρει μαζί του το κλιμάκιο της τρόικας που έρχεται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο θα είναι η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή ακόμη και στο 50%".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Κάτω από τη...βάση - Ούτε στο ΤΕΙ Ρηγίλλης δεν περνάει ο Σαμαράς"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, στέλεχος της Ν.Δ. διαπίστωσε με δόση σαρκασμού, ότι ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς "έγραψε κάτω από τη βάση". Και πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι "στην πολιτική δεν υπάρχει ΤΕΙ που να δέχεται αρχηγούς κομμάτων που έχουν δώσει λευκή κόλλα"!".

Οι οικονομικές εφημερίδες

ΕΞΠΡΕΣ: "Σχέδιο της κυβέρνησης για στήριξη της αγοράς"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η κατάσταση ασφυξίας που βιώνουν οι επιχειρήσεις από την έλλειψη ρευστότητας προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι "καμπανάκι" αποτέλεσε η έρευνα που δημοσιοποίησε τις προηγούμενες ημέρες η ΓΣΕΒΕΕ...".

ΚΕΡΔΟΣ: "Αναζητούν επείγοντα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαρθρωτικά μέτρα ζητεί το Μαξίμου από τα οικονομικά υπουργεία για να αντισταθμιστεί η βίαιη αναδιάρθρωση, την οποία υφίσταται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Η πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, που παρουσιάζει επιδείνωση των δεικτών της πραγματικής οικονομίας, οι δυσοίωνες προβλέψεις της επιχειρηματικότητας για το μέλλον και η ολοένα αυξανόμενη δυσαρέσκεια των επιχειρηματικών κύκλων για το μνημόνιο γίνονται "βαρίδια" στην κυβέρνηση εν όψει της πρωθυπουργικής ομιλίας απο το βήμα της ΔΕΘ".

Η ΑΞΙΑ: "Φτιάχνουν κλίμα στη Σοφοκλέους"

"Την αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς μετά τις πιέσεις στις αρχές της εβδομάδας και πιθανώς έναν νέο ανοδικό κύκλο, αναμένουν πολλοί αναλυτές, μετά και τη δημοσιοποίηση της κερδοφορίας του πρώτου εξαμήνου από Πειραιώς και Εθνική που κυμάνθηκαν σε καλά -τηρουμένων των συνθηκών- επίπεδα", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μείωση φόρου στα μερίσματα - Φράγμα στη φυγή εταιρειών στο εξωτερικό"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στο 24% αντί του 40% ο φορολογικός συντελεστής για τα διανεμόμενα κέρδη με προσδοκίες προσέλκυσης επενδύσεων και ανακοπής της τάσης για μεταφορά της έδρας επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Μικρότερη η προκαταβολή φόρου για τις εταιρείες. Οξυγόνο στην ασφυξία της ύφεσης με πλέγμα μέτρων που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης".

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χαμηλότερη φορολογία στα διανεμόμενα κέρδη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των επιχειρήσεων επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των "ενέσεων" ρευστότητας που σχεδιάζονται για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Ολο το σχέδιο για τις αλλαγές στον ΟΣΕ - Τι προβλέπει το ν/σ που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου"

"Σε ριζική αναδιοργάνωση των ελληνικών σιδηροδρόμων προχωρά άμεσα η κυβέρνηση με την κατάθεση μέχρι τα τέλη του επόμενου μηνός στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Αναδιάρθρωση, Εξυγίανση και Ανάπτυξη Ομίλου ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για τον σιδηροδρομικό τομέα", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Τύπος της Θεσσαλονίκης

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "'Πιράνχας' στα Ταμεία - Απάτη με πλαστές συνταγές φαρμάκων"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νομιμοποιούνται 30.000 αυθαίρετα - Παράθυρο σωτηρίας για τους κατόχους τους στη Θεσσαλονίκη"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες