antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκατάσταση της ομαλότητας στις μεταφορές ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης

Nα λάβει άμεσα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της ομαλότητας στις μεταφορές, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τους νόμους του Κράτους και διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της αγοράς και της εθνικής μας οικονομίας, ζητά - μέσω επιστολής - από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.



Παράλληλα, με άλλη επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για το θέμα της περαίωσης, ο ΕΣΘ «απευθύνει ύστατη έκκληση για την αναγκαιότητα διάκρισης των συνεπών φορολογουμένων, μειώνοντας κατά 50% του συντελεστή επί των ακαθαρίστων εσόδων για τις επιχειρήσεις εκείνες που καθ’ όλη τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις».

Προσθέτει ότι «σε άλλη περίπτωση, και με δεδομένη την οικονομική συγκυρία και τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, επισημαίνεται ότι όσοι φορολογούμενοι δεν έτυχαν και δεν πρόκειται να τύχουν φορολογικών παραβάσεων, δεν θα έχουν κανένα λόγο να ενταχθούν στη διαδικασία του άδικου αυτού μέτρου, που υιοθετεί τη φορολογική «ασυλία».

Στο μεταξύ, στο θέμα της περαίωσης αναφέρεται με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Σε αυτήν επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η ρύθμιση επιβραβεύει και συντηρεί τη φοροδιαφυγή και φορτώνει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πρόσθετα φορολογικά βάρη, χωρίς να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης και χωρίς να έχει διευκρινιστεί πλήρως ότι μετά την περαίωση θα ακολουθήσει η καταστροφή των φορολογικών στοιχείων.

Ωστόσο, αποδεχόμενη την ανάγκη εφαρμογής της τονίζει πως «είναι επιτακτική η ανάγκη να μειωθούν ουσιαστικά οι φόροι, με σκοπό να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις μεγάλες υποχρεώσεις τους, που «στραγγαλίζουν» κάθε περαιτέρω αναπτυξιακή τους πορεία».

Κατά την Ομοσπονδία, «αρνητικά στοιχεία της περαίωσης, όπως αυτή σχεδιάζεται, είναι η μεγάλη προκαταβολή, ο υψηλός συντελεστής κα ο μικρός αριθμός των εξοφλητικών δόσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες