antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η διαβούλευση για το μισθολόγιο του Δημοσίου

Την αναδιάρθρωση των μισθών του Δημοσίου τομέα, όπου το 2008 ο μέσος μισθός ήταν κατά 40% υψηλότερος, σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, βάζει στόχο η διαβούλευση που ξεκίνησε έπειτα από την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.



Το επιπλέον 40% αφορά στα επιδόματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου και στην δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε απευθύνθηκε η ερώτηση ποια από αυτά θα πρέπει να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό.

Ακόμη στις ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται κατά πόσον θα πρέπει η αμοιβή να συνδέεται με τις σπουδές, με την απόδοση του υπαλλήλου, με κριτήρια όπως η ευθύνη καθώς και αν πρέπει να υπάρχει κλαδική διαφοροποίηση στις αμοιβές.

Όπως αναφέρεται από το 2001 οι δαπάνες για μισθούς έχουν αυξηθεί κατά περίπου 80% ενώ στη δεκαετία 1999-2009 η αμοιβή ανά εργαζόμενο στο δημόσιο τομέα αυξήθηκε κατά 117% φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση υπάρχει ασυμμετρία αμοιβών μεταξύ των υπαλλήλων μεταξύ υπουργείων αλλά και μεταξύ καταληκτικού και εισαγωγικού μισθού.

Οι στόχοι του νέου μισθολογικού συστήματος είναι:

•να συνδέεται με την αξιολόγηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων

• να ακολουθεί το σύστημα σταδιοδρομίας

• να συνδέεται με τη σπουδαιότητα των ασκούμενων καθηκόντων και την κατοχή θέσεων ευθύνης

•να σχετίζεται με το παραγόμενο αποτέλεσμα

•να συγκλίνει από άποψη δομής και τάσεων προς τα ευρωπαϊκά συστήματα αμοιβών

•να λαμβάνει υπόψη τις γενικότερες συνθήκες εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες