antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Θα ξεπεράσει το 15% το έλλειμμα του 2009

Το έλλειμμα του 2009 θα διαμορφωθεί πάνω από το 15%, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στη Λεμεσό. Ο υπουργός Οικονομικών προέβλεψε ύφεση 2,5% -3% για το 2011.



Διατήρησε, ωστόσο, την αισιοδοξία του ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για φέτος θα επιτευχθούν. Δήλωσε ότι η σημαντικότερη αλλαγή που έφερε η κυβέρνηση Παπανδρέου στη χώρα είναι η εισαγωγή κανόνων διαφάνειας και εκτίμησε ότι θα οδηγήσει στην αύξηση των επενδύσεων.

Κάνοντας αναφορά στο ύψος του ελλείμματος του 2009, σημείωσε ότι τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν πέντε φορές υψηλότερο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού που είχε καταθέσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επαναδιατύπωσε το δίλημμα που έθεσε στους πολίτες ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως όταν βρέθηκε πριν από μερικούς μήνες στη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κυριαρχούσε η άποψη ότι η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα χρεοκοπούσε. Τώρα -είπε- το ερώτημα που απευθύνεται προς την Ελλάδα είναι αν θα μείνει στην πορεία που ξεκίνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες