antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, το νέο σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ, η αντίδραση των πρυτάνεων στις προτάσεις Διαμαντοπούλου, τα «κόκκινα» δάνεια 24 δισ. ευρώ, η έναρξη καταβολής αγροτικών επιδοτήσεων, η ανάπτυξη δύναμης της Frontex στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία αλλά και οι εξελίξεις στο σκάνδαλο ομολόγων είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απειλεί πρόωρες με μπαμπούλα την τρόικα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την απειλή των πρόωρων εθνικών εκλογών επέσεισε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αν από την εκλογική αναμέτρηση για τις περιφέρειες στις 7 Νοεμβρίου προκύψει τέτοιο αποτέλεσμα, που κατά την κρίση του θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε αδιέξοδο όσον αφορά στην εφαρμογή της πολιτικής του Μνημονίου".


Η ΑΥΓΗ: "Μπλοφάρει και χάνει".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πρωτόγνωρες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις αυτοδιοικητικές εκλογές προσδίδοντάς τους άμεσο πολιτικό χαρακτήρα και ζήτησε να υπερψηφιστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι, γιατί διαφορετικά θα αδυνατίσει η κυβέρνηση και δεν θα μπορέσει να... επαναδιαπραγματευτεί τους επαχθείς όρους!".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ιδρύεται ελληνικό FBI".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα... σκαριά έτοιμο για υλοποίηση είναι το ελληνικό «FBI»! Μέσα στο γενικότερο κλίμα αλλαγών στην Ελληνική Αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε χθες, ότι απεστάλη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την σύσταση Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας και Οικονομικής Αστυνομίας!".


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Ζητάει ψήφο στο μνημόνιο. Ο Γ. Παπανδρέου «παίζει τα ρέστα του» με χαρτί εκλογών".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μόνο η απειλή περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση που στις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου αποδοκιμαστούν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι ήταν σαφής από τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς στα υπόλοιπα ερωτήματα που δέχτηκε ο πρωθυπουργός δεν ήταν ξεκάθαρος και απόλυτα ακριβής ως προς τις απαντήσεις του".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τα μαζεύει και φεύγει μετά τις εκλογές επειδή η συντριβή των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την βαλίτσα της εξόδου του από το Μαξίμου - αν όχι και από το πολιτικό σκηνικό της χώρας - ξεκαθάρισε ότι ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός με την δήλωσή του «... η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, δεν το έχω σκοπό να πάω σε εκλογές, αλλά εάν το αποτέλεσμα της αυτοδιοικητικής κάλπης βαρύνει την κατάσταση, η απόφαση για την κυβέρνησή μας θα αφορά πλέον τους πολίτες»".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Εκλογές αν... η κάλπη βγάλει αδιέξοδο". Δραματική προειδοποίηση Γιώργου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με διλημματικό τρόπο ο Πρωθυπουργός κάλεσε χθες τους πολίτες να αποφασίσουν αν η κάλπη για τον «Καλλικράτη» θα οδηγήσει σε εθνικές εκλογές. «Δεν είναι στόχος μου να πάω σε εκλογές» τόνισε ο κ.Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, όμως συμπλήρωσε: «Αν δω ότι η χώρα οδεύει σε αδιέξοδο, θα βαρύνει η γνώμη του λαού»".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Υποκρισία και αυτοαναίρεση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο κ. Παπανδρέου ενίσχυσε την πεποίθηση των πολιτών ότι δεν μπορεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης και της εξόδου από την κρίση. Ακόμη χειρότερα, έδωσε ένα επικίνδυνα αντιδημοκρατικό μήνυμα, όταν απείλησε με εκλογές και χαρακτήρισε όσους αντιτίθενται στην πολιτική του Μνημονίου και της κυβέρνησής του ως «δυνάμεις αποσταθεροποίησης»".


ΕΘΝΟΣ: "Καθαρή νίκη αλλιώς προσφυγή στις κάλπες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ψήφο ελπίδας και αλλαγής απέναντι στην ψήφο διαμαρτυρίας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός. Ο Γ. Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη έθεσε με σαφήνεια το δίλημμα για καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ ή πρόωρες εθνικές εκλογές".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Λέσχες τζόγου τα δημοτικά σχολεία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βιβλίο μαθηματικών Β' τάξεως Δημοτικού (τετράδιο εργασιών - τεύχος α). Το συνέγραψαν Γ. Καρυωτάκης - Α. Μαραγκού, Ν. Μπελίτσου - Β. Σοφού. Εισάγουν επισήμως τον τζόγο στο Δημοτικό Σχολείο αφού στη σελίδα 11 οι ασκήσεις γίνονται με ζάρια. Ενώ στην σελίδα 51 επιλέγονται για αριθμητικές πράξεις οι τράπουλες".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Οι κραυγαλέες αντιφάσεις ενός παπατζή πρωθυπουργού".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από δημοψήφισμα τις εκλογές για τον «Καλλικράτη» τώρα δημοψήφισμα για την κυβέρνησή του και τον ίδιο. Η ψήφος στην Κάτω Ποταμιά θα κρίνει το μέλλον της χώρας κατά τον Παπανδρέου".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ομολογία ήττας οι απειλές με «άδειο» περίστροφο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τακτική εκφοβισμού των πολιτών με ισχυρή δόση κινδυνολογίας ακολούθησε χθες ο πρωθυπουργός στην πολυσυζητημένη διακαναλική συνέντευξη, απειλώντας -χωρίς κανένα πειστικό επιχείρημα- τους πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 7 και τις 14 Νοεμβρίου ότι αν δεν στηρίξουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές".


ΕΣΤΙΑ: "Εκβιάζει με εκλογές ο κ. Παπανδρέου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατά την χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη, ερωτηθείς ο Πρωθυπουργός πώς θα αντιδράσει αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές καταγραφή ψήφος αποδοκιμασίας του ΠΑΣΟΚ, άφησε να εννοηθή ότι δεν αποκλείεται να προχωρήση στην διενέργεια προώρων βουλευτικών εκλογών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επισείει εκλογές ο κ. Παπανδρέου".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ψήφος υπέρ της συνέχισης της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής ή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ήταν το δίλημμα που έθεσε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Δεν έχω λόγο να πάω». Αλλά, πρόσθεσε, εάν δεν υπάρχει δυνατότητα μιας κυβέρνησης να προωθεί αλλαγές, «θα υπάρξει η απόφαση του ελληνικού λαού»".


Ο ΛΟΓΟΣ: "Διακαναλικό σοκ και δέος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διιστάμενες είναι οι εντυπώσεις που άφησε η χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Από τη μία, έκανε έναν απολογισμό του έως σήμερα κυβερνητικού έργου και από την άλλη, ήταν έντονο το άγχος του να στηρίξει τους κυβερνητικούς υποψηφίους στις επερχόμενες εκλογές. Το αν έπεισε τελικά όμως, θα κριθεί στην κάλπη σε λίγες ημέρες".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το μεγάλο στοίχημα. Ο Γιώργος άνοιξε τα χαρτιά του".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "δίλημμα για στήριξη των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ή πρόωρες κάλπες έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη. Υποστήριξε ότι δεν είναι μεν στις προθέσεις του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αλλά αν το αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου είναι αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ, θα συνεκτιμηθεί κατά πόσο θα επιβαρύνει την προσπάθεια που κάνει η χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση, και όπως συμβαίνει σ΄αυτές τις περιπτώσεις, τη λύση θα τη δώσει ο κυρίαρχος λαός".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Προσκλητήριο ευθύνης, ψήφος ελπίδας και αλλαγής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αδιέξοδα στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν, ο κυρίαρχος λαός δίνει λύσεις. Η κόκκινη γραμμή είναι να μη ληφθούν άλλα μέτρα για μισθούς ή συντάξεις. Προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι η θετική ψήφος θα έχει ανταπόκριση στις αγορές ώστε να μην πάνε χαμένες οι τιτάνιες προσπάθειες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στη λαιμητόμο το εργατικό εισόδημα. Απόκρουση της μείωσης μισθών υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων που καταργούν το βασικό μισθό και μεροκάματο, μειώνοντάς τον κάτω και απ΄αυτή την Εθνική Συλλογική Σύμβαση παγώματος των μισθών, αποκαλύπτει πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης είναι έκτακτα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα και το χρέος και ότι δεν πρόκειται να παρθούν άλλα μέτρα".


City Press: "Απώλεια ελέγχου στην οικονομία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημόσιο: Αρχισαν οι διορισμοί επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Σπατάλη 1 δισ. ευρώ σε γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 με τη μέθοδο Τσοχατζόπουλου".

Metro: "Ζητά διέξοδο στις κάλπες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών άφησε ο Γ. Παπανδρέου, σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε αδιέξοδο μετά τις αυτοδιοικητικές. Σφοδρή επίθεση σε Καραμανλή. Προέβλεψε έξοδο από το Μνημόνιο το 2013".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Το στοίχημα της περιφέρειας".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Σηκώνει το γάντι ο Γ. Παπανδρέου".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ολα... για τις εκλογές!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Πολιτική επιβεβαίωση ή προσφυγή σε εκλογές".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε άμεση συσχέτιση των αποτελεσμάτων στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση με την ικανότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να εφαρμόζει την αυστηρή οικονομική πολιτική για την έξοδο της χώρας από την κρίση προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου".


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ρίσκο με δίλημμα εκλογών. Πόλωση του πολιτικού κλίματος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεκάθαρη νίκη στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ζήτησε ο πρωθυπουργός, βάζοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής της χώρας σε εθνικές εκλογές".


ΚΕΡΔΟΣ: "Ο μεγάλος φόβος της κάλπης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προσκλητήριο ευθύνης «στις δυνάμεις που συγκροτούν το κοινωνικό μέτωπο της αλλαγής», να στείλουν μήνυμα στις διεθνείς αγορές «ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα», απηύθυνε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Κόκκινα δάνεια» ύψους 24 δισ. ευρώ στο εξάμηνο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μεγαλύτερη ανησυχία για τις καταναλωτικές χορηγήσεις. Στα 24 δισ. ευρώ ανήλθαν τα «κόκκινα δάνεια» στο εξάμηνο, μέγεθος που οι τραπεζίτες θεωρούν διαχειρίσιμο, με τη συνδρομή ρυθμίσεων μεγάλης έκτασης που πραγματοποιούνται σε όλες τις κατηγορίες χορηγήσεων. Οι εκτιμήσεις φέρουν το δείκτη καθυστερήσεων στο 9% στο τέλος Ιουνίου και προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί έως το 11% φέτος εάν δεν επιδεινωθούν αισθητά οι συνθήκες στην οικονομία".







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες