antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Μαρία Δαμανάκη: «Από τα κραχ δεν κινδύνευσαν ποτέ οι έχοντες»

Στην κατάσταση που βρέθηκε, η Ελλάδα ούτε μπορούσε ούτε θα έπρεπε να αποφύγει το μνημόνιο, δήλωσε η επίτροπος Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη στο «Βήμα της Κυριακής». Το χαρακτήρισε βραχύβια σανίδα σωτηρίας της χώρας και τόνισε πως το στοίχημα για την έξοδο από την κρίση παραμένει ανοιχτό.


Όπως είπε, το μνημόνιο δεν είναι παρά το "πιστοποιητικό ενοχής" της πολιτικής τάξης που διαχειρίστηκε την εξουσία τα τελευταία 35 χρόνια. Πρόσθεσε ότι μερίδιο ευθύνης έχουν και εκείνοι που δεν είχαν κυβερνητικές θέσεις, όπως τα μικρότερα κόμματα, αλλά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. "Η απόδοση ευθυνών περιλαμβάνει και τη λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου", σημείωσε.

Διευκρίνισε όμως ότι δεν συμφωνεί με τη γενική χρήση του όρου, λέγοντας ότι δεν συμμετείχαν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου όλοι οι σημερινοί πενηντάρηδες και εξηντάρηδες και "πάντως συμμετείχαν πολλοί λιγότεροι από όσους σήμερα το διακηρύττουν".

Η Κ. Δαμανάκη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, λέγοντας ότι η ανυπακοή στο μνημόνιο που ευαγγελίζεται η αντιπολίτευση θα οδηγήσει σε παύση πληρωμών. "Από τα κραχ δεν κινδύνευσαν ποτέ οι έχοντες", τόνισε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες