antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Από το «Καραμανλής ή τανκς» στο «Παπανδρέου ή χρεοκοπία»

Το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία» είναι κενό περιεχομένου, επειδή η συμφωνία με την τρόικα αναπαράγει τα αδιέξοδα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ως απάντηση στη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού. Η μεταπολίτευση ξεκίνησε με το εκβιαστικό δίλημμα «Καραμανλής ή τανκς» και τελειώνει με το εξίσου εκβιαστικό δίλημμα «Παπανδρέου ή χρεοκοπία», εκτίμησε ο πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.



Άφησε αιχμές για την παρουσία των δημοσιογράφων στο Μέγαρο Μαξίμου. Διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να μη ρώτησαν για το θέμα των ημερών, την ανεργία και τους κατηγόρησε ότι μετέφεραν μονάχα τα ερωτήματα και τα αιτήματα των εργοδοτών τους στον πρωθυπουργό. Πρόκειται για θέμα δημοκρατίας, είπε.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που φέρουν τον Γιάννη Δημαρά όχι μόνο να προηγείται του υποστηριζόμενου από το Συνασπισμό και επίσης προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, Αλέξη Μητρόπουλου, αλλά και να διεκδικεί τη νίκη στην περιφέρεια Αττικής, είπε ότι η επιλογή στο συνδυασμό του θα σημάνει "μια ελαφριά διαμαρτυρία και καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής". Ο Αλ. Τσίπρας αποδοκίμασε τη δήλωση πρόθεσης του Γ. Δημαρά να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για τα ζητήματα της περιφέρειας αν εκλεγεί.

Κράτησε σαφείς αποστάσεις από δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Αλέξης Μητρόπουλος, σύμφωνα με τις οποίες θα στηρίξει στο β' γύρο το Γ. Δημαρά. "Το τι θα κάνουμε θα το συναποφασίσουμε συλλογικά αλλά να ξέρετε, σε ότι αφορά τουλάχιστον τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν έχουμε μια λογική ότι οι πολίτες στους οποίους απευθυνόμαστε πρέπει να πάρουν τη γραμμή αναλυμένη μέχρι τέλους και να τη μεταφέρουνε", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες