antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ψήφο αυξημένης ευθύνης ζήτησε από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει σταθερά την πορεία της προς την σωτηρία ή αν θα αφήσει στη μέση τις αλλαγές και τις θυσίες που έχει κάνει μέχρι τώρα, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, που έγινε στην Κοζάνη.



Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι, αν υπάρξει αδιέξοδο, τότε θα κληθεί να μιλήσει ο λαός. "Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", είπε, αναφερόμενος εκ νέου στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ χαρακτήρισε "μαγικές λύσεις" τις προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την κρίση και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται να "παραμυθιάσει" τον κόσμο όπως κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ είπε ότι παρέδωσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια βόμβα με την ελπίδα ότι θα σκάσει στα χέρια της. "Εμείς όμως δεν φοβηθήκαμε και τώρα είμαστε σε πορεία εξόδου από την κρίση", τόνισε. Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι μόλις βγει η χώρα από την κρίση θα αποκατασταθούν όλες οι αδικίες. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Όσον αφορά στον Καλλικράτη, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση έρχεται να σπάσει το πελατειακό κράτος, το οποίο είναι στο DNA της συντήρησης. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει και στηρίζει καθαρά πρόσωπα που είναι υπέρ της διαφάνειας, ώστε οι Έλληνες να ξέρουν που πάνε τα λεφτά τους.

Για τη Δυτική Μακεδονία, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η περιοχή είναι και πρέπει να παραμείνει ενεργειακό κέντρο, μπαίνοντας στη στροφή προς τις νέες, καθαρές και πράσινες μορφές ενέργειας. Εκτός από το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, η κυβέρνηση θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα και ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων της περιοχής.

Τα συμπεράσματα της περιφερειακής σύσκεψης παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία είπε ότι ήταν μεγάλη η συμμετοχή στα τρία εργαστήρια πολιτικής συζήτησης, στα οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Υγείας Α. Λοβέρδος, Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κουτσούκος και Περιφερειακής Ανάπτυξης Π. Ρήγας.

Μικρή ομάδα εργαζομένων της ΔΕΗ είχε συγκεντρωθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο Δ. Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στην ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες