antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι πολιτικές εξελίξεις με συνέντευξη του πρωθυπουργού, κορυφαίων υπουργών και υποψηφίων, τα σενάρια και οι εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών και η κατάσταση της οικονομίας είναι τα θέματα που επικρατούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Θολό τοπίο με εκλογές - μνημόνιο".

"Μετά το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, η κάλπη της επόμενης Κυριακής δεν θα βγάλει μόνο δημάρχους και περιφερειάρχες. Θα καθορίσει το πολιτικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για αλλαγή πλευρών του μνημονίου καθώς και το αν η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να υλοποιήσει το πακέτο των σκληρών αποφάσεων στην οικονομία μεταξύ των οποίων: Προϋπολογισμός, ΔΕΚΟ, τράπεζες, εργασιακά, κλειστά επαγγέλματα, ενιαίο μισθολόγιο", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Σηκώνουν το γάντι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πανικόβλητος ο πρωθυπουργός από την έκταση της λαϊκής απελπισίας, καταφεύγει στο δίλημμα πρόωρων εκλογών. Μετατρέπει τις εκλογές από έκφραση του φρονήματος των πολιτών σε όχημα εκφοβισμού τους. Μόνη απάντηση, να σηκώσουν οι πολίτες το γάντι που τους ρίχνει".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Τέσσερα σενάρια εκλογικής τρέλας".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τον Γ. Παπανδρέου να κρατάει επάνω στο τραπέζι το όπλο των πρόωρων εκλογών και τον κ. Αντ. Σαμαρά να κάνει βήματα πίσω από την ακραία «αντιμνημονιακή» στρατηγική του, τα κόμματα μπαίνουν από σήμερα στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ακίνητα: καταρρέουν οι τιμές".

"Σε απόγνωση ο κλάδος της οικοδομής. Παγώνουν οι αγοραπωλησίες. Πέφτουν και τα ενοίκια. Λουκέτο σε δεκάδες κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρίες", επισημαίνει η εφημερίδα στο βασικό της θέμα.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Τα μυστικά γκάλοπ και τα «κλειδιά» για τις πρόωρες εκλογές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με όλα του τα όπλα σε πλήρη διάταξη κατεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Επιδιώκει νίκη στις περισσότερες Περιφέρειες και καθαρό προβάδισμα πανελλαδικά. Διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για να στηθούν κάλπες εντός του Νοεμβρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "«Με την κάρτα - 666 κρατάς στα χέρια σου τον σατανά».

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο συνεχιστής του Στοχασμού της της Προφητικής Δύναμης του μακαριστού Παϊσιου, Μοναχός Γαβριήλ, τι είπε στον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο που τον επεσκέφθη στο Κελί του της Κουτλουμουσιανής Σκήτης στο Αγιον Ορος. Θα κληθούν οι Χριστιανοί για το Μεγάλο ΟΧΙ για την Πίστη τους!".

Η ΕΠΟΧΗ: "Το ΠΑΣΟΚ τρέμει τις εκλογές, όχι ο λαός".

Το δίλημμα που πρόβαλε ο πρωθυπουργός -ψηφίστε τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές, αλλιώς πάμε για βουλευτικές- γυρίζει μπούμερανγκ, επισημαίνει η εφημερίδα προσθέτοντας: "Η σίγουρη πια, με βάση όλες τις εκτιμήσεις, αποτυχία του ΠΑΣΟΚ την επόμενη -πρώτη- Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών προδιαγράφει την τελική κρίση της δεύτερης επαναληπτικής εκλογής".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επικίνδυνο εκλογικό παιχνίδι".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "από πολιτικές ακροβασίες στις οποίες πρωταγωνιστούν κυβέρνηση και Ν.Δ. συνοδεύεται, μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, η πορεία της χώρας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Στο σφυρί 1.000 ακίνητα".

Ο Νοέμβριος είναι μήνας κατασχέσεων για όσους οφειλέτες του Δημοσίου δεν έσπευσαν να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους, ενώ έχουν εντοπιστεί ακόμα 2.500 φορολογούμενοι που δεν μπήκαν στη ρύθμιση, με χρέος 50,8 εκατ. ευρώ και περιουσία άνω του 1 δισ. ευρώ, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Μικρότερος των περιστάσεων και ελεγχόμενος ο Παπανδρέου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου, φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται, έστω και αργά τη δαμόκλειο σπάθη που κραδαίνουν τώρα οι Γερμανοί, πάνω από τον ίδιο, αλλά και την ελληνική οικονομία. Ο ίδιος ομολόγησε ότι ταξίδια του στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο σκοπό έχουν να πεισθούν οι αγορές, κάτι που φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη αποτέλεσμα, από τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι οι Γερμανοί από τις λαμπρές βραβεύσεις πέρασαν στην ... τιμωρία".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ο Δημαράς γκρεμίζει το κατεστημένο και την οικογενειοκρατία".

"Το «τετέλεσται» των τριών πολιτικών δυναστειών και των παραφυάδων τους, που επί δεκαετίες αρμέγουν τη χώρα και των κατεστημένων που κατέκλεψαν τα κρατικά ταμεία και λεηλάτησαν τις προμήθειες στέλνοντας όλο το χρήμα στο εξωτερικό, θα σημάνει η σαρωτική επικράτηση του Γιάννη Δημαρά στην κάλπη των τεσσάρων εκατομμυρίων που θα ψηφίσουν για την ανάδειξη Περιφερειάρχη Αττικής", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ψήφο για ισχυρό ΚΚΕ ρίξτε στην κάλπη «Λαϊκή Συσπείρωση»".

Η εφημερίδα αναφέρει: "Τσακίστε τα εκβιαστικά διλήμματα για χρεοκοπία και αστάθεια, τιμωρήστε με την ψήφο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. που χρεοκοπούν το λαό. Οχι στα αναχώματα σαν τους δήθεν αντιμνημονιακούς Γ. Δημαρά ή Α. Μητρόπουλο, αλλά και όλους τους ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Μετά τις αυτοδιοικητικές έρχεται η... λυπητερή!".

"Μετά τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού και το δίλημμα που έθεσε στους πολίτες, με τη σύνδεση αυτοδιοικητικών εκλογών και της πιθανής προσφυγής στην κάλπη των εθνικών εκλογών, αν τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα δυσμενή για το κυβερνών κόμμα, οι εκλογές του Νοεμβρίου κομματικοποιούνται σε βαθμό που κανένας αναλυτής δεν περίμενε, ακόμα και μέχρι πολύ πρόσφατα!", τονίζει η εφημερίδα στο βασικό της θέμα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Γιατί εκβιάζει με πρόωρες εκλογές ο Γιώργος. Κάτι φοβάται θέλει να φύγει;"

"Δεν αντέχει τις αντιδράσεις για τα νέα σκληρά μέτρα. Τρέμει μήπως μείνει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας. Οργή και απογοήτευση και μέσα στο ΠΑΣΟΚ για τον εκβιασμό, που δεν έφερε τη συσπείρωση που περίμεναν", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Βγήκε λάδι και κάνει καριέρα στο Μόναχο".

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος σε συνάντευξη που παραθέτει σήμερα στην εφημερίδα αναφέρει: "Προσπαθώ να ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Πέρασα έναν δύσκολο χρόνο εδώ στη Γερμανία. Μου λείπει η Ελλάδα. Μου λείπουν οι φίλοι μου, οι Κυριακές στο «Καραϊσκάκη» με τον Ολυμπιακό, το Αιγαίο....".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Τι κρύβει η μπλόφα με τις πρόωρες εκλογές".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κίνηση τακτικής, σε μια μπλόφα υψηλού ρίσκου για την ίδια τη χώρα και ημερομηνία λήξης την πρώτη Κυριακή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών εξελίσσεται το δίλημμα Παπανδρέου «ψηφίζεται ΠΑΣΟΚ ή πάμε για πρόωρες εθνικές εκλογές».

Realnews: "«Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω»! Ο Γ. Παπανδρέου μιλά στην «R» για όλους και για όλα".

"Σαφή προειδοποίηση ότι δεν μπλοφάρει με το δίλημμα των πρόωρων εκλογών απευθύνει, με μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Χαρακτηρίζει «αστεία πράγματα» τις αιτιάσεις ότι έχει επιλέξει στρατηγική εξόδου όπως ο Κ. Καραμανλής, επιτίθεται στον Α. Σαμαρά, αλλά και την Αλ. Παπαρήγα και τον Αλ. Τσίπρα, έχοντας -αντιθέτως- καλές κουβέντες για τον Γ. Καρατζαφέρη", όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

VETO: "Το 84,1% λέει «όχι» στον Γιώργο".

"Διαδικτυακό χαστούκι στη διακαναλική" χαρακτηρίζει η εφημερίδα ψηφοφορία της «zougla.gr» που ξεκίνησε αμέσως μετά τη συνέντευξη, ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής και συμμετείχαν σε αυτήν 9.115 πολίτες. Η ψηφοφορία δείχνει πως "το 84,1%, των Ελλήνων διαφωνεί με τον τρόπο που επενέβη ο πρωθυπουργός στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, το 79,7% θεωρεί εκβιαστικό το δίλημμα που έθεσε, ενώ το 72,4% πιστεύει πως δεν θα λειτουργήσει συσπειρωτικά για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ".

ESPRESSO: "Εγώ και η μαφία".

"Σκοπός της ζωής του ελληνοαμερικανού Κέβιν Πάππας ήταν να τον αποδεχτεί ο πραγματικός του πατέρας, που, όπως υποστηρίζει, υπήρξε ο επικεφαλής της ελληνικής μαφίας στη Φλόριντα. Για να το καταφέρει δημιούργησε τη δική του οργάνωση που ονόμασε Ελληνική Μαφία με πυρήνα της τη σκληροτράχηλη «Συμμορία των 5», που πλημμύρισε την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών με κοκαϊνη", αναφέρει η εφημερίδα.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ο Ανθιμος διακινεί ψηφοδέλτια στους ναούς".

Οικονομία:

Η ΕΞΠΡΕΣ: "Λιμνάζουν 36 δισ. ευρώ από αδιάθετα νεόδμητα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε 36 δισ. ευρώ, ήτοι το 15% του ΑΕΠ, εκτιμάται η αξία του αδιάθετου αποθέματος νεόδμητων κατοικιών στην Ελλάδα, για την απορρόφηση του οποίου, σύμφωνα με τραπεζικούς παράγοντες, θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών".

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: "Οι οκτώ προτάσεις από το ΔΝΤ για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής".

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "υποβολή φορολογικών δηλώσεων χωρίς την υποχρέωση προκαταβολής, αξιοποίηση και παρακίνηση «καρφωμάτων» για τον εντοπισμό παράνομου πλούτου, σύσταση φορολογικών δικαστηρίων στις εφορίες για γρήγορη εκδίκηση των εκκρεμών υποθέσεων, προτείνει -μεταξύ άλλων- το ΔΝΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες