antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Διαφωνεί ο Αντ. Σαμαράς με το ενδεχόμενο ελεγχόμενης πτώχευσης

Την κατηγορηματική αντίθεσή του με το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί από την Ε.Ε. διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης κρατών μελών της Ευρωζώνης, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στη διάρκεια της συνάντησής τους.



"Υποστήριξα με θέρμη ότι μία ελεγχόμενη πτώχευση, είναι πτώχευση για τη χώρα που την υφίσταται και ελεγχόμενη για όλες τις υπόλοιπες. Μπορεί να λειτουργήσει, όχι ως μηχανισμός διάσωσης των αδύναμων χωρών, αλλά ως μηχανισμός που τις διαχωρίζει, τις ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, τις ισχυρότερες", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Εκτίμησε ότι αυτό θα αποτελούσε λάθος που θα αποδυνάμωνε την ενότητα της Ευρωζώνης.

Ανέφερε τέσσερις αρχές ως θεμελιώδεις για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρώπη: Την αξιοπιστία και τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα, τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχή.

Όσον αφορά στην "αντιμνημονιακή" ρητορική που προτάσσει εντός των συνόρων, ο Αντ. Σαμαράς ενημέρωσε, όπως είπε, τον κ. Ρομπάι ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα με τα αλλεπάλληλα μέτρα περιοριστικής οικονομικής.πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες