antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ρευστό έξι δισ. στην αγορά μέσα στο 2011 υποσχέθηκε ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης

Από τις αρχές του 2011 θα αρχίσει η παροχή ρευστότητας στην αγορά μέσω των προγραμμάτων του ΕΤΕΑΝ όπως ανέφερε ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη του σε ραδιοσταθμό. Προσδιόρισε ακόμη τα πρώτα θετικά σημάδια στην οικονομία της χώρας, από το δεύτερο μισό του επόμενου έτους.


Σύμφωνα με τα όσα είπε στον flash, 300 εκατ. ευρώ, θα διατεθούν άμεσα και γρήγορα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ένα δισ. είναι τα χρήματα για το "Εξοικονομώ κατ' οίκων" και 1,5 δισ. θα αναλογούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος του 2011, θα δώσει το υπουργείο 2 δισ. και άλλα 4 οι τράπεζες, στην αναλογία 1 προς 2 τα οποία θα αφορούν σε χρήματα που θα διατεθούν στην αγορά για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Έκανε λόγο για μια διαφορετική πραγματικότητα από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 με μικρότερο πληθωρισμό. Δήλωσε πάντως ανήσυχος για την στάση που κρατάει η Άγκελα Μέρκελ όπου σύμφωνα με τον ίδιο "για λόγους που αφορούν την εσωτερική της πολιτική, επιχειρεί να παίξει ένα παιχνίδι στο οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει αλλά είναι δύσκολο. Απ’ τη μια να καθησυχάζει τους Γερμανούς πολίτες και απ’ την άλλη πλευρά να προσπαθεί να παίξει το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και φοβούμαι ότι εκεί γίνεται ένα κακ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες