antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Σόιμπλε : Δεν θα διπλασιασθούν οι πόροι του Ταμείου Διάσωσης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο διπλασιασμού των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του, κίνηση που αποδίδεται στη νευρικότητα των αγορών.


Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Bayerischer Rundfunk "αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη φημολογία, και αυτό επιτρέπει ορισμένες μεμονωμένες σκέψεις να λάβουν διαστάσεις και προκαλέσουν ανησυχία στις αγορές, αυξάνοντας την αναταραχή. Εχουμε στη διάθεσή μας το μέσον για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρίσεων στη ζώνη του ευρώ".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου που έχουν κατηγορηματικά διαψευσθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Βρυξέλλες πρότειναν τον διπλασιασμό στα 880 δισεκατομμύρια ευρώ των πόρων του ταμείου δεδομένων των διαστάσεων της κρίσης.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι ελπίζει στην λήψη μίας απόφασης για την οικονομική στήριξη της Ιρλανδίας μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας "ώστε να επανέλθει η ηρεμία στις αγορές και να τερματισθεί η υπερβολική φημολογία".

Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης και στη συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνεδριάσουν διαδοχικά με τηλεδιάσκεψη την Κυριακή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παροχής οικονομικής στήριξης στην Ιρλανδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες