antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ζητούμενο το κλίμα συναίνεσης εντός και εκτός κυβέρνησης

Προ των ευθυνών τους θέτει η Αννα Διαμαντοπούλου τους συναδέλφους της υπουργούς που διαφωνούν με το μνημόνιο. Με συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει πως οι ενδιάμεσες επιλογές κάνουν κακό στη χώρα. Η κυβέρνηση, διά των υπουργών της επιμμένει στην ανάγκη μιας ευρείας πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης, ενώ η αντιπολίτευση, με εξαίρεση τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη, εκπέμπει σε...διαφορετική συχνότητα.


"Όποιος δε μπορεί καλύτερα να φύγει και όποιος κάθεται στη θέση του να το πολέμησει μέχρι τέλους ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους", αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, από την εκδήλωση του φετινού Money Show στη Θεσσαλονίκη. "Το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση, ο τόπος, χρειάζεται τη στήριξη και την κατανόηση, ή έστω την ανοχή, όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των πολιτικών κομμάτων, και αυτό φυσικά αφορά και τον χώρο του δικού μας κόμματος, την δική μας παράταξη", σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Παύλος Γερουλάνος: Αναγκαία η συναίνεση

Την αναγκαιότητα της διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών επισημαίνει, με συνένετυξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και ο υπουργός Πολιτισμού. "Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει την τετραετία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ν΄ ανοίξει έναν ειλικρινή διάλογο με τα κόμματα και τις δυνάμεις της κοινωνίας", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος..


Απαραίτητη θεωρεί την ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση για την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης. Με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real Νews" σημειώνει ότι "κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον της χώρας και να θυσιάζει τον εθνικό στόχο, στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων".

Επιφυλάξεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Όρους και προϋποθέσεις θέτουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο αίτημα της κυβέντρησης και του Γ. Παπανδρέου για εθνική συνεννόηση.

"Η συναίνεση προϋποθέτει μία νέα πολιτική πρόταση, με πρώτο βήμα τον ορισμό της επόμενης Βουλής ως αναθεωρητικής, σημειώνει στην εφημερίδα "Real News" ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Δημήτρης Αβραμόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να παραδεχτεί ότι απέτυχε στους στόχους της.


Η κλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων στην Ευρώπη φανερώνει ότι είναι μονόδρομος για τους λαούς, για να μην πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης, τονίζει το ΚΚΕ.


"Φοβούμαι ότι η πρόσκληση του πρωθυπουργού είναι προσχηματική, αλλά θα περιμένω να διαπιστώσω τις πραγματικές προθέσεις του", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.


Πρωτοβουλία του ΣΥΝ για τη διαμόρφωση μιας αριστερής πλειοψηφίας κατά του μνημονίου, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.


Tην ανάγκη ανασυγκρότησης της χώρας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει σε συνένετυξή της στην εφημερίδα " Real Νews" πως σ' αυτη τη δυσκολη ώρα απαιτείται εθνική συννενοηση και συνεργασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες