antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Χωρίς προβλήματα οι πτήσεις στις 29 και 30 Δεκεμβρίου

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, ύστερα από την απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΥΠΑ να αναστείλει τις κινητοποιήσεις.


Η ΟΣΥΠΑ είχε εξαγγείλει απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μετατάξεις περίπου 500 πιλότων και μηχανικών της πρώην Ολυμπιακής στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η απεργία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο.

Σήμερα, το προεδρείο της ΟΣΥΠΑ ύστερα από συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθούν διάφορα θεσμικά αιτήματά τους.

Ο κ. Δημήτρης Ρέππας αφού παραδέχθηκε ότι ο αριθμός των πιλοτών και μηχανικών που έμειναν χωρίς απασχόληση μετά την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι μεγάλος και ότι δεν είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα επιλύσει το θέμα με το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή αυτές τις ημέρες και θα προβλέπει ότι το κράτος, με τρόπο που ανταποκρίνεται στο συμφέρον της Διοίκησης και του κοινωνικού συνόλου, θα αποφασίσει πώς θα τους αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Υπηρεσίες στις οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν, είναι σύμφωνα με τον ίδιο, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών από τα νησιά και οι υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες