antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στην υπηρεσία μέχρι τα 65 ανθυπαστυνόμοι και αρχιφύλακες

Μέχρι και τα 65 έτη θα μπορούν να παραμείνουν στην υπηρεσία τους οι ανθυπαστυνόμοι και αρχιφύλακες, που έχουν επανακαταταγεί στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.



Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προβλέπει ότι οι ανθυπαστυνόμοι που επανεκατετάγησαν στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1339/1983 και παρέμειναν εν ενεργεία, σύμφωνα με τις διατάξεις των Π.Δ. 377/2002 και 241/2007, μπορούν - με αίτησή τους που υποβάλλεται εντός του προτελευταίου μήνα από την αυτεπάγγελτη αποστρατεία τους - να ζητήσουν την παραμονή του στην ενεργό υπηρεσία μέχρι την συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους.

Παράλληλα, όσοι από τους ανθυπαστυνόμους και αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας που προβλέπεται από το άρθρο 25 του ν. 1481/1984, μπορούν, να υποβάλουν έως την 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, δήλωση (που δεν ανακαλείται) περαιτέρω παραμονής στην ενεργό υπηρεσία του Σώματος για ένα έτος μέχρι τη συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας τους.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ. οι αξιωματικοί που προέρχονται από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) δεν προάγονται στον ανώτερο βαθμό, αν δεν προαχθούν στο βαθμό αυτό όλοι οι ομοιόβαθμοί τους της Σχολής Αξιωματικών που κρίθηκαν προακτέοι και απέκτησαν το βαθμό τους εντός του αυτού ημερολογιακού έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες