antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

«Αν δεν σας βγαίνει η επένδυση στον ΟΤΕ, να φύγετε»

«Ο κ. Γκουίντο Κέρκχοφ δεν ξέρουμε με ποια ιδιότητα μιλάει και κάνει υποδείξεις στην ελληνική νομοθεσία, για το μισθολογικό κόστος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ, Παναγιώτης Κούτρας, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Deutsche Telecom και μέλους του ΔΣ του ΟΤΕ, στη γερμανική έκδοση των 'Financial Times'. Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ σημειώνει ότι το πρόβλημα στον ΟΤΕ δεν είναι το μισθολογικό κόστος αλλά τα έσοδα που η επιχείρηση χάνει από την πολιτική που εφαρμόζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε βάρος του ΟΤΕ



Ο κ. Κέρκχοφ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα "στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, υπάρχουν ακόμη πολλά διαρθρωτικά προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν" και ότι οι μισθοί στον ΟΤΕ πρέπει να μειωθούν, καθώς το ποσοστό τους είναι υψηλότερο των αντίστοιχων της μητρικής Deutsche Telekom.

"Υπάρχουν νόμοι στην Ελλάδα, υπάρχει εργατική νομοθεσία και επιχειρησιακές συμβάσεις που ρυθμίζουν όσα σχετίζονται με το μισθολογικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν θα γίνουμε κινέζοι εργαζόμενοι των επενδύσεών τους" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κούτρας και συνέχισε: "ο κ. Κέρκχοφ συγκρίνει ανόμοια πράγματα, άλλη είναι η λειτουργική δομή του ΟΤΕ άλλη της Deutsche Telecom. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν του βγαίνει η επένδυση αυτή να φύγει. Δεν τον κρατάει κανένας. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα, για να αυξηθούν τα μερίσματά τους".

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ σημειώνει ότι το πρόβλημα στον ΟΤΕ δεν είναι το μισθολογικό κόστος αλλά τα έσοδα που η επιχείρηση χάνει από την πολιτική που εφαρμόζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εις βάρος του ΟΤΕ, αφού του απαγορεύει να πουλήσει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα στους Έλληνες καταναλωτές και επιτρέπει στους ανταγωνιστές να κάνουν "πάρτι" στις υποδομές, να μην πληρώνουν τις καθολικές υπηρεσίες, να φεσώνουν την αγορά και να χρησιμοποιούν φθηνό και σε πολλές περιπτώσεις εκβιαζόμενο χαμηλόμισθο προσωπικό στο όνομα του "υγιούς ανταγωνισμού" και της "αρπαχτής" αεριτζήδων και funds".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες