antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Oι μεταρρυθμίσεις και τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς και οι αλλαγές στο Δημόσιο, όπως και ο Καλλικράτης, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σαρωτικές οι μετατάξεις".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ποδαρικό στην καινούργια χρονιά με σαρωτικές μετατάξεις προσωπικού σε όλο το Δημόσιο θα κάνει η κυβέρνηση. Κατεπείγουσα εγκύκλιος, που «έφυγε» σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους οργανισμούς, ζητεί σε χρόνο-ρεκόρ -μέχρι 10 Ιανουαρίου- πλήρη καταγραφή προσωπικού, ειδικοτήτων και κλάδων όλων των υπαλλήλων, καθώς κα ι ων κενών θέσεων και του πλεονάζοντος προσωπικού".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με νομοσχέδια - φωτιά μπαίνει το 2011".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«αγριεμένο» έρχεται το 2011 με πολλές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι έχει έτοιμα σχεδόν νομοσχέδια που υπαγορεύτηκαν σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας. Εάν δεν ψηφιστούν και δεν τεθούν σε εφαρμογή τότε δεν θα δοθεί το πράσινο φως για να λάβει η χώρα μας την 4η δόση του δανείου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταρρέει με πάταγο ολόκληρο το οικονομικό και πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με ρυθμούς διάλυσης που παραπέμπουν στην ιστορική πτώση της Σοβιετικής Ενωσης και στην αποσύνθεση του πρώην ανατολικού μπλοκ καταρρέει η Ελλάδα, υπό τοκογλυφική κατοχή για μια τουλάχιστο δεκαετία ακόμα και ήδη τυλιγμένη στο γραμμάτιο της χρεωκοπίας της".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα σκοτεινά πρόσωπα πίσω από τον Γιώργο".

Η εφημερίδα γράφει "μια σειρά από «σκοτεινά» πρόσωπα με αμερικανικά διαβατήρια, που μπαινοβγαίνουν στα αεροπλάνα για περίεργες βόλτες στις βαλκανικές «πυριτιδαποθήκες», χώνουν τη μύτη τους εκεί που δεν τους σπέρνουν και φορούν το καρτελάκι του σωτήρα κάθε φορά που η Αμερική έχει ανάγκη από διάφορες... υπηρεσίες καταγράφονται τον τελευταίο καιρό ως «μυστικοσύμβουλοι» του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου".

ΕΘΝΟΣ: "Η επέλαση των «στρατηγών» στο Μετοχικό".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ούτε με τη δύναμη του έμψυχου υλικού που διαθέτουν οι Ενοπλες Δυνάμεις της Κίνας μπορεί να συγκριθεί ο αριθμός των Ελλήνων «αρχηγών» Στρατού και Αστυνομίας που λαμβάνουν παχυλά μερίσματα από τα μετοχικά Ταμεία".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εβραίοι και Γιώργος Π. «σταυρώνουν» τον Σεραφείμ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κυριολεκτικά λύσσαξαν οι απανταχού Ραββίνοι και τα Εβραϊκά Σωματεία εναντίον του γενναίου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ που είχε την τόλμη, με δηλώσεις του από το «MEGA» να ξεμπροστιάσει τον Εβραιοσιωνισμό και τα ιταμά σχέδιά του για υποδούλωση της Ανθρωπότητος μέσω του τραπεζικού συστήματος - το οποίο, ως γνωστόν, έχει αλωθεί από τον διεθνή Σιωνισμό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Επτά νομοσχέδια-φωτιά «καίνε» κυβέρνηση και Γιώργο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις ήρεμες ημέρες των εορτών απολαμβάνουν ο Πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία γνωρίζουν καλά ότι η εκεχειρία έχει ημερομηνία λήξης και σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες εσωκομματικές αναταράξεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καλλικράτης και ενιαίο μισθολόγιο σαρώνουν το Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ακόμη και αλλαγή αντικειμένου εργασίας θα σηματοδοτήσει ο «Καλλικράτης του Δημοσίου», βάσει του οποίου θα επιχειρηθεί εκτενής καταγραφή των δημόσιων υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το κύμα των μετατάξεων από προβληματικές και μη παραγωγικές υπηρεσίες σε φορείς με μικρά ή μεγάλα κενά θα είναι σαρωτικό".

ΕΣΤΙΑ: "Ποιός θα σώση την οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν οι κυβερνώντες τί ακριβώς έχει συμβή με την ελληνική οικονομία, τόσο πιο γρήγορα θα την σώσουν. Διότι μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να το έχουν αντιληφθή. Η πολιτική τους δείχνει ότι προσπαθούν να διασώσουν ένα σύστημα το οποίο έχει ήδη καταρρεύσει".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εφιάλτης με 12 δισ. νέα μέτρα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μποναμά νέων σκληρών μέτρων επιφυλάσσει η κυβέρνηση στους φορολογούμενους, καθώς φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με το ΔΝΤ την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του δανείου, αλλά και την είσπραξη επιπλέον 12 δισ. ευρώ μέχρι το 2014".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η εξέγερση των δικηγόρων και το «βέτο» των μηχανικών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στους δικηγόρους και τους μηχανικούς η κυβερνητική πρόθεση για άρση κάθε περιορισμού, όπως οι υποχρεωτικές κατώτατες αμοιβές, που έχει επιβληθεί στα επαγγέλματα αυτά. Οι αντιδράσεις πάντως δεν φαίνεται να κάμπτουν το υπουργείο Οικονομικών".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Απογραφή στο δήμο κάνει ο Γ. Μπουτάρης".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες