antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος το 2011, οι καταγγελίες βενζινοπωλών για κόλπα με τη βενζίνη, οι περικοπές αμοιβών του ΟΤΕ και το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "«Σας κλέβουν στην αντλία». Βενζινοπώλες καταγγέλλουν συναδέλφους τους για τα κόλπα με τη βενζίνη".


Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εμφύλιο στις τάξεις των βενζινοπωλών πυροδοτεί η αισχροκέρδεια και κόλπα επιτήδειων εις βάρος των καταναλωτών, σε μια περίοδο που οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου πιάνουν τα 92 δολάρια (υψηλά διετίας) και η αμόλυβδη στην Ελλάδα ίπταται σε ιστορικά υψηλά".

Η ΑΥΓΗ: "Βρώμικη πολιτική για τα σκουπίδια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ταφόπλακα στην ανακύκλωση, ρυπογόνα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από «σύμμεικτα» σκουπίδια, παράδοση της καθαριότητας σε διαπλεκόμενα συμφέροντα είναι τα σχέδια που προωθούν βιαστικά κυβέρνηση και αιρετοί του δικομματισμού".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Σκούπα» στο Δημόσιο μετά την απογραφή του προσωπικού".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε σαρωτική αναδιάρθρωση, με πρότυπο τον «Καλλικράτη», των δημοσίων υπηρεσιών που θα συνοδευτεί με μετακινήσεις προσωπικού προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σαρώνει την οικονομία η νέα καταιγιστική επίθεση των ξένων κερδοσκόπων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ποδαρικό πολέμου στα ταμπλώ των διεθνών χρηματιστηρίων και των αγορών ομολόγων ετοιμάζουν εναντίον της Ελλάδας τα διευθυντήρια των παγκόσμιων κερδοσκοπικών καρτέλ με τα κανόνια των οίκων αξιολόγησης έτοιμα για ομοβροντίες νέων υποτιμήσεων της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και των τραπεζών της".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "«Εγκλημα» στο Μαξίμου!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με ένα... «οβάλ γραφείο», καρικατούρα του αντίστοιχου αμερικανικού στον Λευκό Οίκο, προσπαθεί ο απελπισμένος πρωθυπουργός να ξεπεράσει τα προσωπικά του αδιέξοδα. Αποκομμένος από την πραγματικότητα και την κοινωνία, συγκροτεί παρακυβέρνηση (με έδρα το Μαξίμου) με επικεφαλής την προσωπική του γραμματέα κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία με μια κουστωδία 160 υπαλλήλων θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο".

ΕΘΝΟΣ: "Αξιωματικοί δύο ταχυτήτων στο... μέρισμα. Θύελλα μετά την αποκάλυψη για τη διάλυση του Μετοχικού Ταμείου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες αποκαλύψεις για την... έφοδο των «στρατηγών» στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Από το 2006 η εταιρεία Deloitte είχε χτυπήσει καμπανάκι στο Γενικό Επιτελείο για το επερχόμενο κραχ, αλλά οι... απονομές αστεριών έδιναν και έπαιρναν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ετοιμαστείτε, σύντομα έρχονται τα πολύ δύσκολα!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο γέροντας ήταν απολύτως σαφής: «Ερχονται πολύ δύσκολες ημέρες» είπε. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες έχει, ήδη, συνθέσει «ομάδα κρίσης» προκειμένου να προετοιμάζει το Μοναστήρι για πολύ δύσκολες ημέρες. ...Και για άγνωστο χρονικό διάστημα!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Ηλεκτροσόκ» στο Μαξίμου από Λοβέρδο και Φωτόπουλο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«κόβουν μισθούς και δώρα, όταν κάποιοι τρώνε αστακό και χαβιάρι και κάνουν διακοπές στα σαλέ» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξτρα φόροι για 1 εκατ. μικρομεσαίους από το νέο σύστημα αυτοπεραίωσης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πιο αυστηρός ο νέος νόμος που αφορά εμπόρους - βιοτέχνες με έσοδα έως 300.000 ευρώ και ελεύθερους επαγγελματίες έως 150.000 ευρώ. Πώς θα κλείνουν τα βιβλία τους από τη νέα χρονιά και θα απαλλάσσονται από τον τακτικό φορολογικό έλεγχο".

ΕΣΤΙΑ: "Η σύγκρουσις με τις συντεχνίες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όμως όπως γράφαμε και προ πενταετίας, η σύγκρουσις με τις συντεχνίες είναι αναπόφευκτη. Αν είχε αποτολμηθή επί των ημερών της Κυβερνήσεως Σημίτη, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθή πολύ καλύτερα. Ακομη και η Κυβέρνησις Καραμανλή είχε στην διάθεσή της τον χρόνο, αλλά δεν ετόλμησε. Τώρα πλέον περιθώρια δεν υπάρχουν".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Λαίλαπα σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετατάξεις εργαζομένων, δραστική περικοπή μισθών και επιδομάτων, καθώς και λουκέτο σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, σάλο προκαλούν οι δηλώσεις Γερμανού στελέχους του ΟΤΕ για μαχαίρι στους μισθούς των εργαζομένων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μετατάξεις υπαλλήλων «στα τυφλά».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ανασχεδιασμό όλου του δημόσιου τομέα, με άκρως αμφίβολα όμως αποτελέσματα, προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών, με απογραφή του προσωπικού όλων των δημόσιων υπηρεσιών και μαζικές μετατάξεις. Ηδη, για τις προωθούμενες μετατάξεις διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις σε δύο επίπεδα".

Η ΝΙΚΗ: "Εκφοβίζει με πρόωρες κάλπες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δίλημμα πρόωρων εκλογών την άνοιξη θέτει ο Γιώργος Παπανδρέου, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να «μαντρώσει» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σε νομοθετικό «πυρετό» η κυβέρνηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κρίσιμο θεωρείται το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους εν όψει και της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του δανείου, τον Μάρτιο. Με δεδομένο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, η κυβέρνηση επιταχύνει τους ρυθμούς για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέα αντιλαϊκή επιλογή συνέπεια της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Παραδίδουν στο κεφάλαιο τη διαχείριση των σκουπιδιών".

Η εφημερίδα σημειώνει "ΚΚΕ: Το πρόβλημα των απορριμμάτων μπορεί ολοκληρωμένα να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων, που θα εκπονείται από Ενιαίο Κρατικό Φορέα, με βάθρο το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των αποβλήτων, με κεντρικούς δημόσιους πόρους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μας κλέβουν στη βενζίνη!".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυξάνονται τα κρούσματα κλοπής στη βενζίνη, καθώς ολοένα και περισσότερα πρατήρια «πειράζουν» με ηλεκτρονικά συστήματα τις αντλίες των καυσίμων. Η κυβέρνηση μιλάει ακόμη και για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας όσων θα συλλαμβάνονται".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πρόστιμα και σε όσους αγοράζουν προϊόντα-«μαϊμού»".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "«Σύλληψη» της αδήλωτης επιχειρηματικής αμοιβής".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο «στόχαστρο» του Υπουργείου Οικονομικών τίθενται οι φορολογούμενοι που δεν δηλώνουν έσοδα από επιχειρηματικές αμοιβές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκτός ελέγχου Χ.Α.-spread. Τα χαμηλά 12ετίας «αγγίζει» ο δείκτης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα επίπεδα του 1998 επέστρεψε το Χ.Α. με νέα πτώση 2,77%. Στο 12,56% έφθασε η απόδοση στα 10ετή ελληνικά ομόλογα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ακριβότερη η αυτοπεραίωση για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πιο τσουχτερή καθίσταται η αυτοπεραίωση για 800.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι ταυτόχρονα θα έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα σοβαρό αντικίνητρο για τη δήλωση εικονικών δαπανών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποιές αλλαγές έρχονται στη φορολογία το νέο έτος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος επέρχονται από τις αρχές του 2011, με βάση τις ρυθμίσεις που έγιναν το 2010, στόχος των οποίων ήταν η άμεση ενίσχυση των εσόδων του προϋπολογισμού και η μείωση του ελλείμματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες