antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Καθάρισε το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης από τα σκουπίδια

Ολοκληρώθηκε η αποκομιδή των σκουπιδιών, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς απομακρύνθηκαν οι μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί το τελευταίο δεκαήμερο. Συνεχίζεται η αποκομιδή στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών παραμένουν στην Άνω Πόλη.


Σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση του απερχόμενου αντιδημάρχου Καθαριότητας, Κώστα Καζαντζίδη, η πόλη θα έχει καθαρίσει μέχρι την Παρασκευή, παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Ο κ. Καζαντζίδης και σημειώνει ότι ο ΧΥΤΑ της Μαυρορράχης, θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 9 το βράδυ προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία μεταφοράς των σκουπιδιών.
Παράλληλα, μετά από συνεννόηση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με δημάρχους γειτονικών δήμων αναμένεται να συμμετέχουν στις προσπάθειες της αποκομιδής των απορριμμάτων άλλα 15 απορριμματοφόρα από τους Δήμους Καλαμαριάς, Συκεών, Θέρμης και Κορδελιού.
Το πρόβλημα προέκυψε καθώς πολλά απορριμματοφόρα του Δήμου Θεσσαλονίκης παρέμειναν παροπλισμένα λόγω βλαβών και καθυστερήσεων στη διαδικασία αποστολής ανταλλακτικών.
Από τα 70 περίπου οχήματα, τα 35 παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες και σύμφωνα με το Δήμο πρέπει να επισκευαστούν από εξωτερικά συνεργεία ενώ άλλα δεκαπέντε έχουν μικρότερες βλάβες και επισκευάζονται από τα συνεργεία του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες