antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση της Αγροφυλακής

To σχέδιο νόμου που καταργεί την αγροφυλακή και θεσπίζει το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής.



Σχετικά με την αγροφυλακή, το προσωπικό της μετατάσσεται στις Δασικές Υπηρεσίες του τόπου που υπηρετεί.

Στο Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας θα καταγγέλλονται περιστατικά προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από τα σώματα ασφαλείας σε βάρος κάθε ατόμου που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια. Ακόμη, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διαφθοράς στο Δημόσιο, επεκτείνονται οι αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και σε άλλα αδικήματα.

Όσον αφορά στους εποχικούς πυροσβέστες, τη θέση τους παίρνουν οι «Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης» με κύρια αρμοδιότητα τη δασοπροστασία αλλά και την επίβλεψη του προσωπικού της πυροσβεστικής.

Δημιουργούνται και πέντε θέσεις προσωπικού με στόχο "τη διαμόρφωση μια μακρόχρονης στρατηγικής εσωτερικής ασφάλειας και διεθνούς συνεργασίας σε θέματα διασυνοριακού εγκλήματος όπως είναι η τρομοκρατία, διακίνηση λαθρομεταναστών, trafficking, εμπορία όπλων και ναρκωτικών".

Τέλος, ταχύτερα θα κρίνονται σε δεύτερο βαθμό οι αστυνομικοί που κρίθηκαν αρχικώς ακατάλληλοι για τη χρήση όπλου και θα λαμβάνουν το 50% του επιδόματος ειδικής απασχόλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες