antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Με δελτίο αποστολής - απόδειξη λιανικής οι πωλήσεις από πλασιέ

Συνενωμένο στοιχείο, δελτίο αποστολής – απόδειξη λιανικής πώλησης, θα υποχρεώνονται να εκδίδουν οι εταιρείες, προς τους πλασιέ που προωθούν προϊόντα τους από 1 Ιανουαρίου του 2011, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.



Το δελτίο αυτό θα εκδίδεται έτσι ώστε οι καταναλωτές να παίρνουν στα χέρια τους απόδειξη, η οποία θα μετράει στο χτίσιμο του αφορολόγητου. Μέχρι σήμερα οι πλασιέ που δεν τηρούν βιβλία και στοιχεία δεν υποχρεούνται στην έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης.

Για την πληρωμή των πλασιέ, οι εταιρείες (όταν αυτοί δεν τηρούν βιβλία και στοιχεία του ΚΒΣ) θα τους κόβουν αποδείξεις δαπανών.

Παρότι το εισόδημα των πλασιέ θεωρείται παροχή υπηρεσιών (εκδίδουν τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών σε περίπτωση που τηρούν βιβλία) το υπουργείο τονίζει ότι το ανώτατο ετήσιο όριο εισοδήματος ανέρχεται στα 10.000 ευρώ και όχι στις 5.000. Αυτονόητο είναι ότι μετά από αυτό οι πλασιέ υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων.

Οι προμήθειες που πληρώνονται με την απόδειξη δαπανών θα συμπεριλαμβάνονται από τις εταιρείες στις συγκεντρωτικές καταστάσεις «προμηθευτών», με τον κωδικό «1» για τον αντισυμβαλλόμενο που δεν είναι υπόχρεος σε υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες