antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

«Ο κίνδυνος της χρεωκοπίας δεν έχει αποτραπεί» λέει ο Κ. Μίχαλος

Την άποψη ότι ελοχεύει ο κίνδυνος της χρεωκοπίας παρά τις θυσίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.



Σε δήλωσή του, με αφορμή την έλευση του νέου έτους, ο κ. Μίχαλος σημειώνει ότι το 2010 χαρακτηρίστηκε από μια βαθιά οικονομική ύφεση, η οποία έθεσε σε δοκιμασία τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας και το 2011 θα είναι καθοριστική χρονιά για την έξοδο από την κρίση.

"Το 2010 πολυάριθμες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, ή να τη μεταφέρουν στο εξωτερικό, προκειμένου να επιβιώσουν. Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν. Δυστυχώς, παρά τις θυσίες, ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν έχει αποτραπεί" επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ακόμη ο κ. Μίχαλος εκτιμά ότι το 2011 θα είναι μια χρονιά δύσκολη, αλλά και καθοριστική στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και υπογραμμίζει ότι θα χρειαστεί συναίνεση, υπευθυνότητα και συμμετοχή από όλους, αλλά και "ένα νέο μείγμα πολιτικής".

Σύμφωνα με τον ίδιο θα χρειαστούν "ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη. Με διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Με έναν μικρότερο και πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, που θα χαρακτηρίζεται από τη λογοδοσία και την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας".

Υποστηρίζει δε, ότι ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, είναι σήμερα "ο μόνος που μπορεί να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία".

"Για να παράγει καρπούς η ιδιωτική πρωτοβουλία, απαιτείται ένα γόνιμο περιβάλλον: με λιγότερους φόρους, με λιγότερη γραφειοκρατία, με απλούστερους και σαφείς κανόνες λειτουργίας. Απαιτείται όμως παράλληλα και από τις επιχειρήσεις συνένωση δυνάμεων και στρατηγικές κινήσεις, που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερα, υγιή και δυναμικά επιχειρηματικά σχήματα. Απαιτείται, πάνω απ'όλα, ρίσκο, καινοτομία και δημιουργικότητα".

"Στη δύσκολη μάχη απέναντι στην κρίση, δεν περισσεύει κανείς. Με ενότητα και σωστές αποφάσεις, η χώρα μας μπορεί να κερδίσει ένα πραγματικά καλύτερο αύριο» εκτιμά ο κ. Μίχαλος και ενημερώνει ότι εξαιτίας του αρνητικού κλίματος που επικρατεί, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, αποφάσισε για φέτος να ματαιώσει την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του που δίδεται με την ευκαιρία του νέου έτους προς τιμήν του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες