antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Παρατείνεται το μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς

Τροπολογία για την παράταση έως τις 30 Ιουνίου της αναστολής πλειστηριασμών από τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν οι υπουργοί Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας, Μόλις χθες, οι καταναλωτικές οργανώσεις είχαν προειδοποιήσει την πολιτεία ότι έρχεται καταιγίδα πλειστηριασμών και είχαν ζητήσει το πάγωμα τους μέχρι το τέλος του 2011.



Η κυβέρνηση αφήνει, ωστόσο, να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να δοθεί και νέα παράταση, μετά την 1η Ιουλίου. "Με την τροπολογία δίνεται [...]μία τελευταία παράταση αναστολής των πλειστηριασμών και για μία περίοδο που είναι πλέον επαρκής για να αξιοποιηθεί από τους υπερχρεωμένους οφειλέτες η σχετική προστατευτική νομοθεσία και να ρυθμιστεί το μεγάλο μέρος των εκκρεμών υποθέσεων", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αφήνονται αιχμές για τη στάση των τραπεζών απέναντι στο νόμο για τη ρύθμιση χρεών νοικοκυριών, καθώς επισημαίνεται πως "τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν μέχρι σήμερα επεξεργαστεί και απαντήσει στο πλήθος των σχετικών αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από τους οφειλέτες στο πλαίσιο του παραπάνω νόμου".

Η τροπολογία θα αφορά στους πλειστηριασμούς για ποσά κάτω των 200.000 ευρώ, καθώς και στους πλειστηριασμούς πρώτης ή μοναδικής κατοικίας. Όπως ανακοινώθηκε, θα κατατεθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή με το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες