antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι αντικειμενικές αξίες σε 4.455 περιοχές της χώρας και το μπαράζ νομοσχεδίων που πέρασε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μπουμ στους φόρους ακινήτων".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ανακοινώθηκε η ένταξη 25 νομών και περίπου 430 δήμων -προ «Καλλικράτη»- στο σύστημα αντικειμενικών αξιών. Οι τιμές ξεκινούν από 600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο σε ορεινές και μη τουριστικές περιοχές και φτάνουν έως τα 3.200 ευρώ στη Σαντορίνη".

Η ΑΥΓΗ: "Στο σφυρί χιλιάδες κατοικίες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι τράπεζες δεν ανταποκρίνονται στον εξωδικαστικό διακανονισμό για δάνεια ακόμη και πρώτης κατοικίας. Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητεί να παραταθεί το πάγωμα των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας που λήγει τον Φεβρουάριο".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αντικειμενικές αξίες για 4.500 περιοχές της χώρας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αντικειμενικές τιμές «παντού» ορίζει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογίζεται η αξία των οικοπέδων και των ακινήτων εντός και εκτός σχεδίου σε όλη τη χώρα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Λουκέτα στις ΔΕΚΟ κατ΄απαίτηση της τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με οικτρό πρόσχημα τα παθητικά των ζημιογόνων ΔΕΚΟ και ενώ η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέα νομοθετήματα συμπίεσης του μισθολογικού κόστους σε αυτές, η Τρόικα προωθεί βήμα προς βήμα σειρά λουκέτων στους εναπομείναντες υπό κρατικό έλεγχο κοινωφελείς Οργανισμούς με στόχο την χαριστική παράδοσή τους σε πολυεθνικές και τις εγχώριες επιχειρηματικές παραφυάδες τους".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γιατί παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Καραμανλή. Βόμβες στον «σκληρό δίσκο» του Mr. SIEMENS".

Η εφημερίδα γράφει ότι "100.000 Ελληνες και ξένοι, οι οποίοι ζούσαν στη χώρα μας, ήταν στόχος των υποκλοπών (που αποκαλύφθηκαν το 2006), τους υπεύθυνους των οποίων ήθελε να ξεσκεπάσει ο τέως πρωθυπουργός, που υπήρξε και αυτός θύμα".

ΕΘΝΟΣ: "Νέος χάρτης για τα ακίνητα σε 4.455 περιοχές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παίρνουν «φωτιά» οι φορολογητέες αξίες στα ακίνητα 4.455 οικισμών που εντάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικών αξιών. Οι τιμές ζώνης που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, αρχίζουν από τα 600 ευρώ και κλιμακώνονται μέχρι τα 3.200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παϊσιος: «...θα σιχαθείτε και θα κυνηγήσετε τους πολιτικούς»!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Γέροντας Παΐσιος, γνωστός σε όλους για το χάρισμά του να προγνωρίζει τα γεγονότα έχει προειδοποιήσει, με μεγάλη ακρίβεια μάλιστα, για την ώρα της μεγάλης Οδύνης μας λέγοντας ότι ο κάθε Χριστιανός θα αντιληφθεί τούτο, καθώς (όπως έχει επί λέξει τονίσει): «Οταν οι μέρες θα πλησιάζουν, τότε ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει»!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Απίστευτος παραμυθάς ο Γιώργος. «Ντύθηκε» θαυματοποιός!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ήταν μηχανισμός προπαγάνδας και αυθυποβολής των υπουργών για να πεισθούν και οι ίδιοι ότι κάνουν μεγάλο έργο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκρηξη τιμών και φόρων στα ακίνητα 25 νομών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από 600 έως 3.200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για κτίσματα και οικόπεδα. Αυξήσεις - φωτιά 100% έως 200% στις φορολογητέες αξίες. Εκτινάσσονται στα ύψη οι φόροι που θα επιβαρύνουν μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές ακινήτων στις περιοχές αυτές".

ΕΣΤΙΑ: "Ηλεκτρονική γραφειοκρατία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάς είναι η μόνη χώρα του κόσμου όπου οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να κρατούν τις αποδείξεις αγορών, ακόμη και από το περίπτερο, για να τις συνυποβάλουν στις φορολογικές τους δηλώσεις και να καρπωθούν το αφορολόγητο όριο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τέλος στη δωρεάν Παιδεία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η Αννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να εξοικονομηθούν 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στην Εκπαίδευση, όπως επιτάσσει το μνημόνιο, εισηγήθηκε την κατάργηση μιας σειράς εκπαιδευτικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων και ο ΟΕΔΒ, θέτοντας τέλος σε ό,τι είχε απομείνει από τη δωρεάν Παιδεία, δηλαδή τη δωρεάν διανομή των βιβλίων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελική ευθεία στο σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η έκταση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού βρίσκεται στην κορυφή του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας".

Η ΝΙΚΗ: "Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Παπανδρέου στην Αγκυρα τον Ιανουάριο. Γη, ύδωρ και πετρέλαιο...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στην Τουρκία, καλεσμένος του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρεθεί στις 6 και 7 Ιανουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου, εντείνοντας τις φήμες ότι έχουν βρει σημείο επαφής για τα χρόνια «προβλήματα του Αιγαίου»".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Φωτιά στις αντικειμενικές αξίες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντικειμενικές τιμές ακινήτων σε 4.500 περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Ετσι, με την επέκταση αυτή το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων καλύπτει πλέον το σύνολο των περιοχών σε 25 νομούς της χώρας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νομοσχέδιο για τη λειτουργία του ΣΕΠΕ. Αναλώσιμη η ζωή του εργάτη στο βωμό του κέρδους ελέω κυβέρνησης".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), που συζήτησε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο, σε καμιά περίπτωση δε διασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, από τη στιγμή που όλο το νομικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενισχύει την ασύδοτη εκμετάλλευση του κεφαλαίου μετατρέποντας τη ζωή των εργαζομένων σε καύσιμο ενίσχυση του κέρδους".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Η πιο μεγάλη μάχη με την τρόικα. Οι πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης για το νέο έτος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "για καυτό Γενάρη προετοιμάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να πάρει η Ελλάδα την τέταρτη δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ είναι πολλές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φορο-βόμβα στα ακίνητα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες αυξήσεις στους φόρους μεταβίβασης ακινήτων, σε κληρονομιές, δωρεές, γονικές παροχές, καθώς και στον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας φέρνουν οι αντικειμενικές τιμές που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για 4.455 περιοχές σε 25 νομούς της χώρας".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Τι ξέπλυναν οι Γερμανοί στην Ελλάδα κύριε υπουργέ;".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έφυγε με εντολή της Μέρκελ ή μήπως πέρασαν από πλυντήριο εκατοντάδες εκατομμύρια και άφησαν στο δρόμο 700 εργαζομένους; Ο Mr ALDI και ο Mr SIEMENS έμεναν με νοίκι ίσο προς 10 μισθούς σε σπίτια του πρώην τσάρου της οικονομίας μας, εντελώς τυχαία, βεβαίως-βεβαίως..."

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Η θερμότερη ευχή μας προς: Γερμανούς, ΔΝΤ, κυβέρνηση. 2011 και του χρόνου σπίτια σας!".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε λίγες ώρες αφήνουμε πίσω μας το 2010. Συνηθίζεται να ευχόμαστε το νέο έτος να είναι ευτυχές - ή απλώς καλύτερο από το προηγούμενο. Φέτος όμως τίποτε δεν μοιάζει με τα προηγούμενα χρόνια. Σαν μεμιάς να θρυμματίστηκε ο κόσμος μας".

Press: "Στο μικροσκόπιο οι περιουσίες των συνδικαλιστών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μαθήματα... συνδικαλισμού παίρνουν τους τελευταίους μήνες οι ράμπο του ΣΔΟΕ που έχουν αναλάβει να «ξεσκονίσουν» τα οικονομικά στοιχεία των συνδικάτων και των εκπροσώπων τους".

METRO: "Ποδαρικό με νέες αντικειμενικές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο σύστημα προσδιορισμού αξίας ακινήτων εντάσσονται 4.500 περιοχές σε 25 νομούς. Από 600-3.200 ευρώ/τ.μ. οι ελάχιστες τιμές. Αυξήσεις σε φόρους και τέλη".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Χρυσοί μισθοί σε υπερχρεωμένες ΔΕΚΟ"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αυξηση φόρων έως 100% για μεταβίβαση ακινήτων".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αύξηση ακόμη και πάνω από 100% των φόρων μεταβίβασης των ακινήτων σε τουριστικά θέρετρα θα οδηγήσει η ένταξη στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών 4.500 περιοχών της χώρας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζουν όλα σε 90 ημέρες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρή μάχη για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης από την τρόικα. Διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. 20 μεταρρυθμίσεις-σοκ για τη μεταμόρφωση Δημοσίου και Οικονομίας. Τεστ αντοχής - Σε συμπληγάδες ύφεσης επιχειρήσεις και εργαζόμενοι".

Η ΑΞΙΑ: "Εξοργιζόμαστε... και ανησυχούμε".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην Ελλάδα του σήμερα κυριαρχούν όλοι εκείνοι που την έφεραν στην καταστροφή. Από τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες μέχρι τους κρατικούς λειτουργούς και τον Τύπο. Αλώβητοι από την κρίση οι λίγοι, αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά στην Ελβετία και τους φορολογικούς παράδεισους".

ΚΕΡΔΟΣ: "On line όλες οι συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τέλος στην ταλαιπωρία πολιτών και επιχειρήσεων και μείωση των διοικητικών βαρών, που συνεπάγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους κατά τις συναλλαγές τους με τους φορείς του Δημοσίου, βάζουν οι νέες ρυθμίσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του υπουργείου Εσωτερικών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Βούλιαξαν» στην κρίση και οι ελληνικές μετοχές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μία από τις πλέον «γκρίζες» χρονιές εξελίχθηκε το 2010 και για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με την πλειονότητα των μετοχών να κλείνει σε ιστορικά χαμηλά, ενώ καμιά εισαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του έτους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες