antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αντίθετο στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα ΜΜΜ το ΚΕΠΚΑ

Την αντίθεσή του στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξέφρασε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).



Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ, οι αστικές συγκοινωνίες είναι καθολικές υπηρεσίες και αυτό σημαίνει ότι η εκάστοτε κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των καταναλωτών, σε ποιοτικές αστικές μεταφορές, σε προσιτή τιμή.

Προσθέτει ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ο πιο φιλικός τρόπος μαζικής μεταφοράς και ότι οι αυξήσεις, στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕ κρίνονται υψηλές «και θέτουν, σε κίνδυνο και την καθολικότητα των αστικών συγκοινωνιών και την προστασία του περιβάλλοντος, σε σχέση με τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες».

Σε ό,τι αφορά τον Ο.Α.Σ.Θ., το ΚΕΠΚΑ ζητεί οι μέτοχοι να επανεξετάσουν το θέμα και να περιορίσουν τα κέρδη τους ενώ για τον ΟΣΕ επισημαίνει ότι «πρέπει να διωχθούν όσοι τον έκαναν ζημιογόνο και να θεωρηθούν υπεύθυνοι με την περιουσία των ίδιων και των οικογενειών τους».

Το ΚΕΠΚΑ διαμαρτύρεται διότι, όπως αναφέρει, «κάθε φορά, που μια Δ.Ε.Κ.Ο. ή το ίδιο το κράτος έχει έλλειμμα, χωρίς να εξεταστεί ποιος φταίει, οι ζημιές μετακυλύονται, στους καταναλωτές, μέσω αύξησης τιμών. Ας θυμηθούμε τη Δ.Ε.Η., το Φ.Π.Α., τις αυξήσεις, στα καύσιμα και θα καταλάβουμε ότι η εύκολη λύση είναι το χαράτσωμα των καταναλωτών και ζητάει από την κυβέρνηση, να ακυρώσει αυτές τις αυξήσεις διότι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι αυξήσεις αυτές αποτελούν επιπλέον αφαίμαξη των καταναλωτών».

Εκφράζει τέλος την αντίθεσή του σε κατάργηση δρομολογίων του ΟΣΕ. «Αν θέλουμε πράσινη ανάπτυξη, πρέπει να εντάξουμε τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες, στις καθολικές υπηρεσίες και να στηρίξουμε, ως Πολιτεία, την πραγματοποίηση τους. Φυσικά, όχι να επιδοτήσουμε την κακή διαχείριση του Ο.Σ.Ε., αλλά την πρόσβαση των καταναλωτών, σε φιλικές, στο περιβάλλον μεταφορές», σημειώνει το ΚΕΠΚΑ στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες