antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τα σκουπίδια έπνιξαν τη Θεσσαλονίκη

Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατραπεί οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης, καθώς βρίσκονται εκτός λειτουργίας 35 από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.


Το πρόβλημα δημιουργήθηκε τις τελευταίες 10 ημέρες, με τη δημοτική αρχή να διαβεβαιώνει ότι η αποκομιδή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος πετάει το μπαλάκι των ευθυνών για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υποστηρίζοντας ότι δεν ενέκρινε την επισκευή 35 απορριμματοφόρων με σοβαρές βλάβες σε εξωτερικά συνεργεία.

Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, που θα αναλάβει κι επισήμως τα καθήκοντά του από 1/1/2011,, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι να καθαρίσει η πόλη με κάθε τρόπο. Πρότεινε δε να υπάρξει συνδρομή από γειτονικούς δήμους ή να νοικιασθούν οχήματα από ιδιωτικές εταιρείες.

"Υπάρχουν ιδιωτικά αυτοκίνητα τα οποία μπορούμε να νοικιάζουμε και να στελεχώνονται με υπαλλήλους του δήμου. Οι υπάλληλοι δεν χάνουν κάτι. Νοικιάζουμε εργαλεία. Δεν αναθέτουμε σε ιδιώτη την αποκομιδή των σκουπιδιών", τόνισε ο Γ. Μπουτάρης.

Την αντίθεσή της σε μια τέτοια κίνηση εξέφρασε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η καθαριότητα είναι χρυσοφόρος τομέας για τους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους, γεγονός που συνεπάγεται αύξηση των δημοτικών τελών, απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και κέρδη για τους εργολάβους. Μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους στο δήμο Θεσσαλονίκης να αντιταχθούν αποφασιστικά και τη διοίκηση του δήμου να ζητήσει άμεση κρατική επιχορήγηση για την αγορά απορριμματοφόρων και την επιδιόρθωση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

"Το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν έχει τεχνικές αλλά πολιτικές λύσεις, δηλαδή μείωση της παραγωγής, επαναχρηση και ανακύκλωση. Αν δεν γίνουν αυτά, το πρόβλημα θα επανέρχεται με διαφορετικούς τρόπους. Τη μία θα φταίει η απεργία των φορτηγών, την άλλη η απόφαση της Περιφέρειας, την τρίτη η δολιοφθορά και την τέταρτη κάτι άλλο", ανέφερε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη" Χρήστος Μάτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες