antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Εξάμηνη αναβολή του ενεργειακού πιστοποιητικού για τα ακίνητα

Εξάμηνη αναβολή της υποχρέωσης έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης για τις μισθώσεις καταστημάτων, διαμερισμάτων, γραφείων ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ, από τις 9 Ιανουαρίου 2011 είναι υποχρεωτική η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης για τις αγοραπωλησίες καθώς και για τις μισθώσεις ενιαίων κτιρίων, άνω των 50 τετραγωνικών. Για τη μίσθωση αυτοτελών οριζόντιων ιδιοκτησιών (δηλαδή διαμερισμάτων, γραφείων, καταστημάτων, κλπ.) η υποχρέωση αναβάλλεται για τις 9 Ιουλίου 2011.

Το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε επίσης ότι πέρασε από θετική αξιολόγηση το λογισμικό υπολογισμού της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων που υποβλήθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Ακόμη, αξιολογούνται άλλα λογισμικά που υποβάλλονται από εταιρείες και έχουν ήδη εγκριθεί αυτά που εκτελούν τους υπολογισμούς ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων κάνοντας χρήση της υπολογιστικής μηχανής του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.

Σημειώνεται ακόμη ότι με τη θέσπιση του ΚΕΝΑΚ σταμάτησε η διαδικασία παραπομπής της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που είχε ξεκινήσει με αφορμή την καθυστέρηση ενσωμάτωσης της σχετικής Οδηγίας (2002/91).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες