antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

«Καίνε» τους μικρούς καταναλωτές τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξημένα τιμολόγια θα πληρώνουν από το νέο έτος η πλειονότητα των καταναλωτών και ειδικότερα τα μικρά νοικοκυριά. Σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια που έλαβαν και την έγκριση της υπουργού Περιβάλλοντος, μεγαλύτερες είναι οι αυξήσεις στις μικρές καταναλώσεις και στους αγρότες, ενώ ελαφρύτερος θα είναι ο λογαριασμός για τις επιχειρήσεις και τις μεγάλες καταναλώσεις.



Ειδικότερα στις χαμηλές καταναλώσεις από 0-800 KWh, η αύξηση ανέρχεται σε 11%. Η συγκεκριμένη κατανάλωση αφορά περίπου 2,8 εκατ. χρήστες. Βέβαια το υπουργείο υπολογίζει ότι οι καταναλωτές αυτοί θα μπουν στο κοινωνικό τιμολόγιο(περίπου 2 εκατ. χρήστες) ωστόσο μέχρις στιγμής μόνο 150.000 έχουν υποβάλλει αίτηση.

Στις μεσαίες καταναλώσεις από 801 έως 2.000 KWh, που αφορούν και το μεγαλύτερο κομμάτι των πελατών της ΔΕΗ, οι αυξήσεις κυμαίνονται μεταξύ 1,4-3,1%.

Για το αγροτικό τιμολόγιο υπάρχει αύξηση της τάξεως του 6%, ενώ μειώσεις υπάρχουν μόνο στα εμπορικά τιμολόγια, με τη μεγαλύτερη να φτάνει το 9,2%. Ωστόσο, η μείωση για περίπου 1,5 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ανέλθει σε 5,8%.

Τα νέα τιμολόγια θα ισχύσουν από 1/1/2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες