antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σηκώνει τη μπάρα το 13% των οδηγών

Σχεδόν το 13% των οδηγών, δεν πληρώνουν διόδια, όπως προκύπτει από την «Έρευνα Καταγραφής Στάσεων και Απόψεων σχετικά με τις Οδικές Υποδομές και την Οδική Ασφάλεια», που πραγματοποίησαν οι εταιρίες Invision και Metron Analysis για λογαριασμό των κοινοπραξιών των μεγάλων οδικών αξόνων.


Τα στοιχεία της έρευνας μαρτυράνε πως το 87,1% των οδηγών, που χρησιμοποιούν οδικούς άξονες με διόδια, τα πληρώνουν κανονικά, ενώ το 12,9% σηκώνουν τη μπάρα.

Ανασφάλεια για τον οδικό δίκτυο της περιοχής τους, αισθάνονται επτά στους δέκα οδηγούς. Ποσοστό 95,8% δηλώνουν την ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς θεωρούν πως θα συμβάλει θετικά στην ασφάλεια των μετακινήσεων, στην ποιότητα ζωής των πολιτών (89,1%), στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (84,5%) και στην οικονομία της χώρας (70,9%).

Το 52,2% των οδηγών θεωρούν πως η κατασκευή μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα επηρεάσει θετικά και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 97,5% των πολιτών δηλώνουν υπέρ της ολοκλήρωσης της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων σε όλη τη χώρα, 96% θεωρούν επιβεβλημένη τη βελτίωση των υπαρχόντων εθνικών δρόμων και το 83% την ανάπτυξη νέων αυτοκινητοδρόμων.

Εφτά στους δέκα οδηγούς, έχουν χρησιμοποιήσει το τελευταίο έτος τους οδικούς άξονες με διόδια. Ποσοστό 50,8% αυτών δικαιολογούν την επιλογή τους αυτή για τον μειωμένο χρόνο διάνυσης της διαδρομής και 31,5% την καλύτερη ποιότητα των αξόνων από εκείνη των εναλλακτικών δρόμων.

Τέλος ένας στους δύο οδηγούς χρησιμοποιεί φέτος λιγότερο το αυτοκίνητο του, συγκριτικά με πέρυσι. Αυτό εξαιτίας της αυξημένης τιμής της βενζίνης και 36,6%, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στο πορτοφόλι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες