antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σε διαχρονικά επίπεδα - ρεκόρ η μέση τιμή της αμόλυβδης

Στα νέα επίπεδα - ρεκόρ των 1,64 ευρώ ανά λίτρο έφθασε η μέση τιμή της αμόλυβδης, μετά από «άλμα» ενός λεπτού ανά λίτρο που έκανε το Σαββατοκύριακο.


Την ίδια ώρα, τα συναρμόδια υπουργεία παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην αγορά καυσίμων, αλλά και τις επιπτώσεις τους στην υπόλοιπη οικονομία. Ωστόσο, αναβλήθηκε η σημερινή ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους στη διακίνηση υγρών καυσίμων και μετατέθηκε για την προσεχή Πέμπτη.

Το προηγούμενο υψηλό στις τιμές των καυσίμων ήταν 1,635 ευρώ, στις 21 Ιανουαρίου. Σωρευτικά, από την αρχή του μήνα η μέση τιμή της βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, λόγω των ταραχών σε Αίγυπτο και Λιβύη που αύξησαν τις διεθνείς πετρελαϊκές τιμές.

Κεφαλλονιά, Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος, Χανιά και Κυκλάδες παραμένουν οι ακριβότεροι νομοί της χώρας, με τιμές που κλιμακώνονται έως 1,837 ευρώ το λίτρο.Στον αντίποδα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Ημαθία, Αθήνα, Ανατολική Αττική και Κιλκίς είναι οι φθηνότεροι νομοί με τιμές που ξεκινούν από 1,627 ευρώ.

Χαρακτηριστικό της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην αγορά είναι το γεγονός ότι η σούπερ αμόλυβδη σε τέσσερις νομούς της χώρας (Χανιά, Ρέθυμνο, Μεσσηνία και Έβρος) πωλείται έως 1,999 ευρώ το λίτρο.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης η μέση τιμή είναι 84,8 λεπτά το λίτρο, αυξημένη κατά 4,6 λεπτά σε σχέση με την αρχή του μήνα. Η μέση τιμή ξεκινά από 82,1 λεπτά στη Δράμα και κλιμακώνεται έως 90,2 στην Κέρκυρα, ενώ η μέγιστη φθάνει έως και 96 λεπτά το λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες