antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΕΤΕπ: Συνεχίζεται η στήριξη της ελληνικής οικονομίας

Μεγάλα έργα υποδομής, ενεργειακά έργα αλλά και μικρότερης κλίμακας ενέργειες στους τομείς της Παιδείας και των σχολείων συγκαταλέγονται μεταξύ των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρος της, Πλούταρχο Σακελλάρη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η ΕΤΕπ θα συνεχίσει να ενισχύει την ελληνική οικονομία.


Σύμφωνα με τον Πλούταρχο Σακελλάρη, το 2011 συνεχίζει να είναι μια κρίσιμη χρονιά για την ελληνική οικονομία γι αυτό και η ΕΤΕπ «θα διατηρήσει την ενίσχυση στην πραγματική οικονομία με καινοτόμα προϊόντα και ευνοϊκά επιτόκια» ανέφερε ο ίδιος.

Το 2010, οι χορηγήσεις της ΕΤΕπ άγγιξαν τα 3,2 δισ. ευρώ ενώ στις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις της περιλαμβάνονται μεγάλα έργα υποδομής μέσω συμπράξεων/ παραχωρήσεων, για μερικά από αυτά, όπως το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης στο Καστέλι, η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης και της Αττικής οδού.

Στα ενεργειακά έργα συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού στη Ρόδο και η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου στην μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη. Στην παραγωγή ενέργειας περιλαμβάνονται επίσης αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα. Επίσης εξετάζεται η υποθαλάσσια σύνδεση των Κυκλάδων με το δίκτυο της Κεντρικής Ελλάδας. Ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου, η ΕΤΕπ εξετάζει την παροχή τεχνικής βοήθειας σε πέντε νησιά σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και με επιδότηση από το πρόγραμμα ELENA.

Παράλληλα μέσω των χρηματοδοτήσεων της ΕΤΕπ αναμένεται να ενισχυθούν κα μικρότερα έργα υποδομής στους τομείς παιδείας – σχολείων, περιβάλλοντος – διαχείρισης απορριμμάτων, δημόσιας διοίκησης – δικαστικές κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά και ενέργειες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μικρότερης κλίμακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες