antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΝΔ: «Σκορποχώρι» η κυβέρνηση

Αρνήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας ότι υπάρχουν συζητήσεις με στελέχη του ΛΑΟΣ, όπως είναι ο Μάκης Βορίδης. Αποκάλεσε την κυβέρνηση «θίασο» και «σκορποχώρι», με αφορμή την τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση υπέρ συνταγματικής ρύθμισης για τον έλεγχο του δημοσίου χρέους.


Υπενθυμίζοντας στους δημοσιογράφους δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στις 31 Ιανουαρίου, ότι δεν τίθεται θέμα συνταγματικής κατοχύρωσης της λιτότητας, αλλά και δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι αυτή η συζήτηση είναι ανώριμη και ανεπίκαιρη, ο Γ. Μιχελάκης είπε πως "πρόκειται περί θιάσου, όχι περί κυβέρνησης, ή μάλλον αδικώ το θέατρο, αυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι σκορποχώρι".

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν φοβάται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. "Είμαστε έτοιμοι , τις περιμένουμε και είναι και καλοδεχούμενες". Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, έκανε λόγο για εργαλεία της στιγμής. Πρόσθεσε ότι είναι νωρίς ακόμα να εξαχθούν συμπεράσματα, δεδομένου ότι η περίοδος δεν είναι προεκλογική και το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι υψηλό.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΛΑΟΣ, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως για τον Αντώνη Σαμαρά η ενότητα της κεντροδεξιάς είναι θέμα βάσης. Παράλληλα, έκανε αναφορές στη θετική στάση του Γ. Καρατζαφέρη απέναντι στο Μνημόνιο και στις επιθέσεις που του έχει κάνει η Ν.Δ.

Πολιτική πολυφωνία και ΜΜΕ

Όσον αφορά στις καταγγελίες του κόμματος ότι οι θέσεις του δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ, αυτές βασίστηκαν στην έκθεση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την "πολιτική πολυφωνία" κατά τη διάρκεια του 2010. Σύμφωνα με την έκθεση, τα ποσοστά για την προβολή του κυβερνώντος κόμματος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ξεκινούν από το 49,7% και φτάνουν στο 62,7% του συνόλου. Για τη Νέα Δημοκρατία, από 20,1% έως 28,8%. Παράλληλα, ο Γ. Μιχελάκης ανέφερε ότι σε πολλούς σταθμούς η προβολή του Αντώνη Σαμαρά μειώθηκε σε σχέση με το 2009.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο "τόνος παρουσίασης" των δύο κομμάτων ήταν θετικός για το ΠΑΣΟΚ, με εξαίρεση το "Σκάι", όπου είναι οριακά αρνητικός και το STAR, όπου είναι ουδέτερος. Αντιθέτως για τη Ν.Δ. σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς το ισοζύγιο είναι αρνητικό.

Σημειώνεται ότι η έκθεση του ΕΣΡ για το 2009 δείχνει ότι τους πρώτους δέκα μήνες, επί κυβέρνησης Καραμανλή, η Ν.Δ. και η κυβέρνηση προβάλλονταν σε ποσοστό που ξεκινούσε από 42,8% και έφτανε σε 65,2%. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος, προεκλογικοί μήνες και οι δύο. Τον Οκτώβριο πέρασε μπροστά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το κυβερνών κόμμα, με ποσοστά που κυμάνθηκαν από 36,1% και έφτασαν στο 50,7%. Η Ν.Δ. παρέμεινε ψηλά και πέρασε μπροστά το Νοέμβριο, καθώς εκείνη την περίοδο οι εξελίξεις στη διαδοχή Καραμανλή ήταν ραγδαίες. Τον τελευταίο μήνα του 2009 τα ποσοστά προβολής της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ κυμάνθηκαν από 40,7% έως 60% και της Ν.Δ. από 24,4% έως 41,6%.
Γ. Πεταλωτής: Λαϊκίστικος λόγος, συσκοτίζει την αλήθεια

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση, όσον αφορά στην κριτική της Ν.Δ. για τη συνέντευξη Ραγκούση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο Γ. Μιχελάκης υβρίζει και παραπλανά και λαϊκίζει, εκθέτοντας το κόμμα του, ελλείψει σοβαρής πολιτικής πρότασης.

"Να τους ενημερώσουμε λοιπόν πως, όταν αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ χρέους και ελλείμματος, τη διαφορά μεταξύ υπεύθυνης πολιτικής στάσης και λαϊκισμού, τότε θα καταλάβουν επίσης, ότι ουδεμία αντίφαση υπάρχει μέσα στη κυβέρνηση για συνταγματική πρόβλεψη της δημοσιονομικής ισορροπίας, αν και εφόσον τεθεί τέτοιο ζήτημα", πρόσθεσε ο Γ. Πεταλωτής.

"Είναι εμφανές ότι ο κ. Μιχελάκης συμβουλεύεται ακόμη τις θεωρητικές και πρακτικές αναφορές και μεθόδους των υπουργών οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή που μας οδήγησαν με τόση ευστοχία στο χείλος της χρεοκοπίας", κατέληξε η δήλωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες