antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αθήνα, η πόλη του διαδικτυακού φλερτ

Παγκόσμια πρωτεύουσα των...online γνωριμιών είναι η Αθήνα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Badoo.com.



Δεύτερη έρχεται η Μόσχα, ενώ η Ρώμη βρίσκεται στην 8η θέση και η Μαδρίτη στη 31η. Η πόλη του φωτός, το Παρίσι είναι στην 38η θέση, ακριβώς μετά το Λονδίνο.

Ο ιστότοπος Badoo, μελέτησε τις συμπεριφορές 12 εκατομμυρίων χρηστών, που ήταν online και φλέρταραν μεταξύ τους, από 200 μεγάλες πόλεις, επί ένα μήνα.

Η Βικτόρια Κυριακοπούλου, συντάκτρια του οδηγού The Lonely Planet Encounter Guide to Athens, δήλωσε: “Στους Αθηναίους αρέσει η διασκέδαση αλλά και οι γνωριμίες. Το φλερτ στην Αθήνα, είναι ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες. Απλώς τώρα οι νέοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να κάνουν κάτι που οι Αθηναίοι έκαναν πάντα”.

«Κατά μία έννοια θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Αθηναίοι τελειοποίησαν την τέχνη του φλερτ στους αρχαίους χρόνους, ειδικά κατά τη διάρκεια των συμποσίων που περιγράφονται από τον Πλάτωνα», δήλωσε ο Βρετανός ακαδημαϊκός και συγγραφέας του βιβλίου, “Οι Έλληνες, ο ερωτισμός και εμείς”, Σάιμον Χάρντι.

Ο μέσος χρήστης του Badoo από την Αθήνα πραγματοποιεί 25.7 online γνωριμίες το μήνα, διπλάσιες από το Ρίο (12.4), τη Βαρσοβία (12.1) ή την Πράγα (12.6) και πολλές περισσότερες συγκριτικά με το Παρίσι (20.7), το Λονδίνο (19.0), το Βερολίνο (17.7) ή τη Νέα Υόρκη (16.1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες