antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα οικονομικά των δύο μεγάλων κομμάτων, η εκτίναξη των τιμών των καυσίμων, οι περικοπές στην Cosmote, τα εκλογικά σενάρια και η κοινή πρόταση Ρομπέι-Κομισιόν για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οργιο σπατάλης από ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ."

"Εξαρτώμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό και «υποθηκευμένα» στο τραπεζικό σύστημα είναι τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα. Από τους «ισολογισμούς» τους για το 2010, που αποτελούν μνημεία αδιαφάνειας και σπατάλης, προκύπτει πως αν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία ήταν επιχειρήσεις, θα είχαν φαλίρει".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "10ωρη εργασία χωρίς υπερωρίες!.. ...και χωρίς αποζημιώσεις"

"Εργασία 10 ωρών ημερησίως στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς υπερωρίες και με "διευθυντικό δικαίωμα", νομοθετεί το υπουργείο Εργασίας μεταθέτοντας παράλληλα για το Μάιο την τροποποίηση του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οι μαζικές απολύσεις στην Cosmote πιλότος για όλες τις ΔΕΚΟ"

"Την κατάργηση 120 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε χθες η COSMOTE στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των λειτουργιών της για την βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της. Η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε χθες από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μνημόνιο 4. Τι προβλέπεται για την τετραετία 2011-2014"

"Μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εκποίηση κρατικής περιουσίας, νέα μεταρρύθμιση Ασφαλιστικού".

ΕΘΝΟΣ: "Στον αέρα όλα τα ειδικά μισθολόγια"

"Η επιτροπή που έχει συσταθεί για το μισθολογικό καθεστώς στο Δημόσιο, παρέδωσε το σχέδιό της στους αρμόδιους υπουργούς. Ολα τα ειδικά επιδόματα βρίσκονται στον αέρα. Διαπιστώνονται μεγάλες διαφορές στις αποδοχές κατά κλάδο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στην φυλακή αν ξαναγράψουμε για Εβραίους, Τούρκους και λαθρομετανάστες!..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βόμβα Καρατζαφέρη: Μπορεί να μην κατέβω αυτόνομα στις εκλογές"

"Επιφυλάχθηκε να σταθμίσει τα δεδομένα και τη συγκυρία ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ που κάνει νέο άνοιγμα στη Ν.Δ. για την οικοδόμηση της γαλάζιας πολυκατοικίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρόωρες κάλπες στήνουν και οι Financial Times"

"Νερό στο μύλο της πολιτικής αστάθειας... έριξαν χθες οι «Financial Times» δίνοντας πόντους στο σενάριο των πρόωρων εκλογών με αφιέρωμα στην Ελλάδα στο editorial αλλά και το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας".

ΕΣΤΙΑ: "Ο λαϊκισμός μας καταστρέφει"

"Ο κύριος λόγος για τον οποίο βρίσκεται η χώρα μας στο σημερινό αδιέξοδο και δεν μπορεί να απεμπλακή από την κρίση είναι ο λαϊκισμός που διέπει το σύνολο σχεδόν των πολιτικών φορέων".

Η ΑΥΓΗ: "Αποθήκες παιδιών τα σχολεία"

"Σε σχολικά κτήρια χωρητικότητας 300 μαθητών θα στοιβάξουν 450, σύμφωνα με το σχέδιο των συγχωνεύσεων".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ρύθμιση χρεών και επιδότηση ενοικίου"

"Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας προχωρεί σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ ανακοίνωσε νέο κανονισμό για τα στεγαστικά δάνεια καθώς και μειωμένα κατά το ήμισυ κονδύλια για επιδότηση ενοικίου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σύγχυση στο επιτελείο Παπανδρέου"

"Σύγχυση επικρατεί στο επιτελείο του κ. Γιώργου Παπανδρέου μετά τα αλλεπάλληλα αρνητικά για την Ελλάδα μηνύματα, ενόψει της καθοριστικής συνόδου κορυφής της Ε.Ε. τον Μάρτιο, αλλά και τα συνεχιζόμενα φαινόμενα έλλειψης συντονισμού και αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα".

Η ΝΙΚΗ: "Τα δανεικά τελείωσαν, λεφτά μόνο για ανάπτυξη"

"Μόνο από εκεί μπορεί η Ελλάδα να βρει χρήματα για να βγεί από το αδιέξοδο και να μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Μέχρι το 2010 μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα πέσουν στην αγορά περίπου 2 τρισ. ευρώ ως αντίδοτο για την κρίση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σε επίπεδα - ρεκόρ η μέση τιμή της αμόλυβδης"

"Σε επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών διαμορφώνεται η μέση τιμή της αμόλυβδης, που έφθασε στο 1,64 ευρώ το λίτρο μετά από "άλμα" ενός λεπτού ανά λίτρο που έκανε το Σαββατοκύριακο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολέθριο για το λαό το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» της ΕΕ"

"Ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τον όλεθρο μόνο αν αρνηθεί να θυσιαστεί για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας και αντεπιτεθεί για λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η ώρα των ΔΕΚΟ. Αρχισε ντόμινο περικοπών"

"Η ώρα των ΔΕΚΟ για περικοπές αποδοχών σήμανε με το χθεσινό πακέτο μείωσης των αποδοχών των υπαλλήλων του ΟΤΕ που ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού μαζί με 120 απολύσεις εργαζομένων στην CosmOTE".

City Press: "Διολίσθηση σε πρόωρες εκλογές".

"Έρχονται πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του χθεσινού κύριου άρθρου των «Financial Times, αλλά και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος, μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μπορεί να προκηρύξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ακόμα και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου".

Metro: "Νέο αντάρτικο για τις κλαδικές"

"Υπέρ της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, κόντρα στην πολιτική του Μνημονίου, τάχθηκε η υπουργός Εργασίας. Κοινό μέτωπο από τους κοινωνικούς εταίρους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Φωτιά στις τιμές των καυσίμων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αντιπρόταση από την Ε.Ε. στον γαλλογερμανικό άξονα"

"Συμβιβαστική πρόταση ενόψει της συνόδου κορυφής της 25ης Μαρτίου επεξεργάστηκε και κατέθεσε στις χώρες της ευρωζώνης ο πρόεδρος των «27» Χέρμαν Βαν Ρομπέι".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Χρυσή τομή για το χρέος. Συμβιβαστική λύση προτείνει η Κομισιόν"

"Συμβιβαστική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους στην Ευρωζώνη παρουσίασαν, χθες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπέι και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Απολύσεις στην Cosmote γερό ψαλίδισμα στον ΟΤΕ"

"«Μαχαίρι» στο λειτουργικό κόστος επιχειρεί να βάλει η διοίκηση του ΟΤΕ, προχωρώντας σε περικοπές 120 θέσεων στην Cosmote αλλά και σε «ψαλίδισμα» επιδομάτων και υπερωριακής απασχόλησης στη μητρική, ύψους 32 εκατ. ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Ευρώπη προετοιμάζει συμβιβαστικές προτάσεις"

"Το σχέδιο τελικής πρότασης για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, το οποίο θα συζητηθεί στη συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου και το οποίο διαφοροποιείται μερικώς από τις "ιδέες" του γαλλογερμανικού άξονα, παρουσίασε, χθες, ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπεϊ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες