antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι Έλληνες αυξάνουν τις αγορές πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο

Αυξημένες εμφανίζονται οι αγορές πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων - αξίας πάνω από 1 εκατ. αγγλικές λίρες - από Έλληνες στο Λονδίνο, σύμφωνα με στοιχεία του μεσιτικού γραφείου Knight Frank LLP που αναφέρει το Bloomberg.


Βεβαίως, παρατηρείται γενικότερα αύξηση της ζήτησης πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο από ξένους κατοίκους, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να ανεβαίνουν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα το Φεβρουάριο.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις επενδύσεων από ξένους σημειώθηκαν από Έλληνες, Ισπανούς, Ουζμπέκους, κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και Αμερικανούς.


Όπως εκτιμά ο Λάιαμ Μπέιλι, που είναι επικεφαλής έρευνας του γραφείου Knight Frank, η λονδρέζικη αγορά ακινήτων προσελκύει επενδυτές που θέλουν να αποφύγουν την οικονομική και πολιτική αστάθεια στις δικές τους αγορές. Θεωρεί, δε, πως η εκδίωξη των ηγετών της Τυνησίας και της Αιγύπτου, που πυροδότησε εξεγέρσεις στη Λιβύη, το Μπαχρέιν και την Υεμένη, θα φέρει πιθανότατα περισσότερο χρήμα από τη Μέση Ανατολή στο Λονδίνο, καθώς οι πλούσιοι επιδιώκουν να προστατεύσουν την περιουσία τους. "Ο αριθμός των εθνικοτήτων που αγοράζουν κατοικίες στο Λονδίνο αυξήθηκε από 46 το 2009 σε 61 το 2010", επισήμανε ο κ. Μπέιλι.

Σημειώνεται πως οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο αυξήθηκαν 1% το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο και 8% σε ετήσια βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες