antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μιχ. Χρυσοχοίδης: Εξαγωγές και νέα γενιά κινητήριοι μοχλοί της ανάπτυξης

Οι εξαγωγές, ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα των νέων περιλαμβάνονται στo κυβερνητικό σχέδιο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που παρουσίασε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα «Νέο Σχέδιο για την Ανάπτυξη και Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ελλάδα".


Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση και σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάπτυξη θα έρθει από τομείς που η χώρα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως ο τουρισμός, από την αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και από την αξιοποίηση της νέας γενιάς, η οποία πλήττεται από την ανεργία και μπορεί να δώσει νέα πνοή στο επιχειρείν της χώρας.

"Θέλουμε λοιπόν, να «μεγαλώσουμε την πίτα». Να δημιουργήσουμε οικονομικό και κοινωνικό μέρισμα. Να συνδυάσουμε την οικονομική μεγέθυνση με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ώστε να αυξήσουμε την παραγωγή. Φιλοδοξούμε, το πιστεύουμε – και εργαζόμαστε για αυτό, ώστε στα επόμενα χρόνια η ελληνική οικονομία να πατήσει γερά στα πόδια της και να είναι ανταγωνιστική" τόνισε.

Προανήγγειλε ότι από τα 2,15 δισ. του Επενδυτικού νόμου που θα προκηρυχθούν στις 15 Μαρτίου, θα προβλέπεται επιδότηση 100 εκατ. ευρώ για νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι τόνισε ότι φέρνουν καινοτομίες και είναι η παραγωγική βάση της χώρας.

Πρόσθεσε τέλος, πως προσεχώς έρχεται και η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας, με την ονομασία «Startup Greece», η οποία θα αποτελεί ψηφιακό φόρουμ για ένα εθνικό κίνημα για το επιχειρείν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες