antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δηλώσεις Κατσέλη υπέρ της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων

Υπέρ της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων εμφανίστηκε η υπουργός Εργασίας. Μιλώντας στο πλαίσιο της τακτικής μηνιαίας συνάντησης με τους κοινωνικούς εταίρους, είπε ότι αποτελούν το μόνο εργαλείο προάσπισης και των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και προστασίας του ανταγωνισμού. Δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά την τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα θα υπογραφούν οι κλαδικές συμβάσεις που έχουν μείνει στο συρτάρι του υπουργείου Εργασίας.



Η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι τόσο οι κοινωνικοί εταίροι, όσο και η κυβέρνηση έχουν λάβει σαφή αντίθετη θέση σε κάθε προσπάθεια περιορισμού της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε συμφωνία για την αναβάθμιση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας. Όπως είπε, θα συσταθεί μέσα στον επόμενο μήνα επιτροπή που θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, "ώστε πραγματικά να γίνει ένας θεσμός ο οποίος θα έχει μία συνολική αποτελεσματική λειτουργία και θα προάγει την εργασιακή ειρήνη στην εξομάλυνση διαφορών και θα γνωμοδοτεί στο υπουργείο και στον υπουργό για όλα τα θέματα των εργασιακών σχέσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες