antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Απολύσεις στην Cosmote

Την απόφασή της να προχωρήσει σε 120 απολύσεις στην εταιρεία ανακοίνωσε, σύμφωνα με την ομοσπονδία εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), η διοίκηση της Cosmote στους εκπροσώπους των εργαζομένων.



Με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία ζητάει την παρέμβαση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, καθώς και των σωματείων στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, καλώντας τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ σε αγωνιστική ετοιμότητα".

"Όταν μια τόσο κερδοφόρα επιχείρηση με έναν εκ των βασικών μετόχων της, το Ελληνικό Δημόσιο, με 2 δισ. ετήσιο κύκλο εργασιών και μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στη παγκόσμια αγορά, προχωρά σε τέτοιες ενέργειες τότε κανένας ΄Ελληνας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το επαγγελματικό του αύριο" επισημαίνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση "να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν".

Επιβεβαιώνει η Cosmote

Με ανακοίνωσή της η θυγατρική του ΟΤΕ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της ομοσπονδίας χωρίς πάντως να κάνει αναφορά στον αριθμό των εργαζομένων που πρόκειται να απολυθούν. Η Cosmote σημειώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα διακοπής δραστηριοτήτων και αναδιοργάνωσης λειτουργιών, το οποίο οδηγεί «στην κατάργηση περιορισμένου αριθμού θέσεων εργασίας».

Η Cosmote προσθέτει πως «έχει φροντίσει ώστε η λύση της συνεργασίας να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν. Το προσφερόμενο πακέτο αποχώρησης είναι από τα υψηλότερα στην αγορά και ισοδυναμεί με αποδοχές από ένα έως τρία έτη. Λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, την ηλικία, την προϋπηρεσία, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση του εργαζόμενου, ενώ επιπλέον διατηρεί, για εύλογο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένες παροχές, όπως ατομική και οικογενειακή ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων, κ.ά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες