antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για το Λύκειο, τα νέα μέτρα και τα συμπεράσματα του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νέο Λύκειο με παλιά συνταγή"

"Ένα μικτό σύστημα που θυμίζει λίγο τις δέσμες, λίγο το παλιό «κλασικό» και «πρακτικό» ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας. Η γενική παιδεία συρρικνώνεται και σταματά στην Α' Λυκείου, ενώ η Β' και η Γ' Λυκείου γίνονται τάξεις εξειδίκευσης και συνδέονται με την εισαγωγή στα ΑΕΙ".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η ΕΛ.ΑΣ. «καθαρίζει» τους νονούς της νύχτας"

"Στα κυκλώματα πρώην υποστράτηγος και αξιωματικοί της Αστυνομίας, εργαζόμενος στη Βουλή, υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος και γνωστή τραγουδίστρια. 70 τα βασικά μέλη, με τους εγκεφάλους να κινούν τα νήματα μέσα από τις φυλακές".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Καταιγίδα νέων μέτρων για να καλύψουν τα ελλείμματα"

"Σε επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα για το τρέχον έτος οδηγεί η υστέρηση των εσόδων και η αναρρίχηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού κοντά στο 10% του ΑΕΠ το 2010. Ο φετινός λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες για να «σβήσουν» μαύρες τρύπες και αποκλίσεις, θα ξεπεράσει σε κάθε περίπτωση τα 3 δισ. ευρώ, έναντι αρχικού σχεδιασμού για μέτρα 1,750 δισ. ευρώ για την κάλυψη τυχόν αστοχιών του προϋπολογισμού".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βόμβα στο Μνημόνιο. «Πράσινος» βουλευτής διασύρει Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου"

"Νέους τριγμούς στο κλυδωνιζόμενο καράβι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το μπαϊράκι κατά του Μνημονίου, που σήκωσε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, υιοθετώντας μάλιστα πλήρως όσα τόσο καιρό λέει ο Αντώνης Σαμαράς: ότι δηλαδή «το Μνημόνιο δεν βγαίνει»".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο Λύκειο με 19 λιγότερα μαθήματα"

"Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η εφαρμογή των αλλαγών στο Λύκειο. Το νέο σύστημα μειώνει κατά 19 τα διδασκόμενα μαθήματα. Καινούργιος τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ θα ισχύσει σε τρία χρόνια".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Επιχείρηση - λουκέτο από την χούντα του ΠΑΣΟΚ στις «μικρές» εφημερίδες"

"Λουκέτο, κυριολεκτικά, στις «μικρές» -δεν πιστεύουμε ότι η κυκλοφορία ή ο αριθμός των σελίδων χαρακτηρίζει το δημοσιογραφικό μέγεθος ενός εντύπου, αλλά οι αγώνες του και μόνο- πολιτικές εφημερίδες, αλλά και στις οικονομικές επιχειρεί τώρα να βάλει η ΧΟΥΝΤΑ του ΠΑΣΟΚ με την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών στον πολιτικό και οικονομικό Τύπο, αφού η δημοσίευσή τους αποτελεί το βασικό έσοδο των εφημερίδων αυτών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αρχηγική δυναμική εμφάνιση Βενιζέλου με υπερκομματικό προφίλ"

"Ως άλλος Α. Λοβέρδος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρέπει να κρύβει κανείς την αλήθεια για την οικονομία γιατί δεν υπάρχει περιθώριο εξωραϊσμών ή συγκαλύψεων. Η στάση του καθενός προσδιορίζεται από τις ανάγκες που έχει η χώρα, λέγει με νόημα ο υπουργός Αμυνας. Διαμηνύει ότι η Ελλάδα είναι σε πόλεμο και πρέπει να στρατευθούν οι πάντες για τη σωτηρία της χώρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο Λύκειο με 5 παγίδες και φροντιστήριο στο φουλ"

"Στην πρίζα για τέσσερα χρόνια βάζει τους μαθητές και τις οικογένειές τους το νέο φθηνό Λύκειο που υποδουλώθηκε στο σύστημα πρόσβασης, αφού κόπηκε και ράφτηκε με πατρόν τις μεγάλες σχολικές μονάδες των συγχωνεύσεων".

ΕΣΤΙΑ: "Δεν πείθει ο Πρωθυπουργός"

"Ο Πρωθυπουργός δίνει την αίσθηση ότι δεν έχει πλήρη επίγνωση της καταστάσεων στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Δεν εξηγείται διαφορετικά η αντίδρασίς του στην νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητος της χώρας από τον διεθνή οίκο αξιολογήσεως Standard & Poor's".

Η ΑΥΓΗ: "Γολγοθάς εξετάσεων για τέσσερα χρόνια"

"Με παλαιές συνταγές και βιβλία το «νέο Λύκειο». Και επίσημα προθάλαμος για τα πανεπιστήμια. Διατηρούνται οι εισαγωγικές εξετάσεις για τις σχολές, αλλά προστίθενται και κατατακτήριες εξετάσεις".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ξεκινούν οι κατασχέσεις για χρέη"

"Σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών προχωρούν άμεσα το υπουργείο Οικονομικών και το ΙΚΑ. Πρόκειται για χρέη που δεν έχουν ρυθμιστεί ή, εφόσον ρυθμίστηκαν, δεν πληρώνονται οι δόσεις τους. Παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή θα δώσει τη χαριστική βολή στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ήδη βρίσκονται σε δεινή θέση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ασφυκτικότερος έλεγχος από το Δημόσιο στις τράπεζες"

"Στρατηγικό ρόλο για τις επερχόμενες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο επιφυλάσσει για τον εαυτό του το Δημόσιο. Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο επίτροπος του κράτους που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο όσων πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν εξασφαλίσει ρευστότητα με προνομιούχες μετοχές, θα έχει δικαίωμα να θέσει βέτο σε όλες τις στρατηγικές επιλογές τους".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Παίρνουν πίσω 18 δισ."

"Μετά τη Moody's και τη S&P, και ο τρίτος οίκος αξιολόγησης των ΗΠΑ ετοιμάζεται να αλλάξει προς τα κάτω την αξιολόγηση της Ελλάδας, γεγονός που σημαίνει ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ακόμα περισσότερες εγγυήσεις για να παίρνουν χρήμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η ανάκαμψη (!) φέρνει νέα μέτρα"

"Νομοσχέδιο-"πακέτο" για την οικονομία πρόκειται να παρουσιάσει στις 15 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών το οποίο θα έχει αναπτυξιακά και δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητική πηγή για όσα συζητήθηκαν στο χθεσινό υπό την προεδρία του πρωθυπουργού υπουργικό συμβούλιο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βαθιά ταξικό το «νέο Λύκειο» σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών του λαού"

"Η κυβέρνηση εξήγγειλε τις γενικές αρχές για το «Νέο και ελκυστικό Λύκειο». Καταστροφικές εξαγγελίες για τη μόρφωση των παιδιών του λαού, αφού το «Νέο Λύκειο» έχει τη σφραγίδα νέων μεγαλύτερων ταξικών φραγμών στη μόρφωση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές για δάνεια πρώτης κατοικίας"

"Στην κατάργηση της φοροαπαλλαγής των τόκων των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από ένα όριο μεταξύ 50.000 και 60.000 ευρώ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ολα βαίνουν καλώς... εναντίον μας"

"Παγώνουν τα επικοινωνιακά χαμόγελα. Μαύρα μαντάτα από το ΔΝΤ. Το ξεπούλημα στα χέρια αλεξιπτωτιστών «της μιας λίρας». Εγγραφο του υπ. Οικονομικών «καρφώνει» υπουργούς στην τρόικα".

City Press: "Πρωτοβουλία για νέο λύκειο"

"Τη νέα δομή του λυκείου, η οποία περιλαμβάνει λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες διδασκαλίας τους, καθώς και την ενεργότερη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω εργασιών, παρουσίασε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αφαντοι 150 υπάλληλοι καθαριότητας"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "«Μπλόκο» στις πληρωμές σε οφειλέτες του Δημοσίου".

"Κλιμακώνεται η «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής, αφού το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε «μπλόκο» στις πληρωμές τρίτων προς οφειλέτες του Δημοσίου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Υπερεξουσίες στον επίτροπο. Βέτο στις στρατηγικές αποφάσεις τραπεζών"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη δυνατότητα άσκησης βέτο για θέματα στρατηγικής σημασίας θα έχουν πλέον οι επίτροποι, που είναι διορισμένοι από το ελληνικό δημόσιο στις τράπεζες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις οφειλών εις χείρας τρίτων"

"Πραγματική βροχή κατασχέσεων οφειλών εις χείρας τρίτων ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών μετά τη διαπίστωση ότι οι περισσότεροι από τους προμηθευτές του ιδιωτικού τομέα είναι παράλληλα από τους σημαντικότερες οφειλέτες του Δημοσίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εχασαν κέρδη 4 δισ. ευρώ οι εισηγμένες επιχειρήσεις"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το μηδενισμό των κερδών των εισηγμένων εταιρειών επεφύλαξε η περσινή χρήση, παρά την ικανοποιητική αύξηση του κύκλου εργασιών".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες