antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η εξέλιξη της οικονομίας, οι φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, η ασφυξία στα δημόσια ταμεία, το σκάνδαλο με τα υποβρύχια, αλλά και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Η δήλωση σε 60 απλά βήματα"

"Ιατρικά, ασφάλιστρα, τόκοι στεγαστικών δανείων, φροντιστήρια, ιδιαίτερα, ενοίκια, το κλειδί για μείωση φόρου. Βαραίνουν τα τεκμήρια, οδηγώντας σε παγίδα τα χαμηλά εισοδήματα. Ενώπιον του εφόρου βρίσκονται από την ερχόμενη εβδομάδα περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι. Η φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος βρίθει αλλαγών και παγίδων, που μπορεί να επιβαρύνουν με πρόσθετους φόρους".

Η ΑΥΓΗ: "Υποβρύχια συγκάλυψη"

"Προπέτασμα καπνού για να αποκρυβούν οι διαστάσεις του σκανδάλου με τα γερμανικά υποβρύχια, η Προανακριτική που έστησε το ΠΑΣΟΚ μόνο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο - Υπέρ της Επιτροπής με επιφυλάξεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ.Απείχαν ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Ούτε αναδιάρθρωση, ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός"!..

"Τέρμα τα σενάρια για αναδιάρθρωση, πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό επιχείρησε να βάλει χθες ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. "Κλείστε τα αυτιά σας στα σενάρια. Θα ήταν εγκληματικό εάν η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου που βλέπουμε στην εσωτερική πολιτική και μιντιακή συζήτηση κυριαρχούσε", τόνισε χαρακτηριστικά".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκτός τόπου και χρόνου ο Γιώργος"

"Σε νέο ρεσιτάλ βιτριολικού εμπαιγμού του πανελλήνιου επιδόθηκε χθες ο Πρωθυπουργός, με την ομιλία του ενώπιον των μελών του υπουργικού συμβουλίου, εξόφθαλμα πανικόβλητος μπροστά στις καθοριστικές για την επιβίωση της κυβέρνησής του εξελίξεις των επόμενων δύο εβδομάδων και επιχειρώντας με άτακτες πολιτικές ανοησίες να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες του για την παταγώδη αποτυχία του να αποφύγει την πτώχευση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ""ΓΕΝΩΠ! "Μας καθοδηγούσε ο Παπακωνσταντίνου"

"Η "πράσινη" ΓΕΝΟΠ, το σωματείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον "τσάρο" της Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου καθώς και τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη. Όπως αποκάλυψαν χθες οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ο υπουργός Οικονομικών ήταν μέχρι και τις εκλογές του 2009 κολλητός φίλος και συμπαραστάτης τους, αφού ήταν δίπλα τους ακόμη και στις άγριες εισβολές του, στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ την περίοδο διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία".

ΕΘΝΟΣ: ""Κούρεμα εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ"

"Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τον περιορισμό των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το "κούρεμα" θα γίνει πιθανότατα και σε περιζήτητες σχολές, στις οποίες ο φοιτητικός πληθυσμός έχει πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια κυρίως μέσω των μετεγγραφών. Θα ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις των Σχολών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στο πόδι αδέλφια!.. Ψηφίζουν το "σφράγισμά" μας με άλλο...κουστούμι"

"Το παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου (πρωθυπουργός εδώ και 18 μήνες) θυμίζει τον Γκαίμπελς και προηγουμένως τον Μακιαβέλι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εξωγήινος ο πρωθυπουργός έκανε τον σχολιαστή στο Υπουργικό Συμβούλιο"

"Ο κ. Παπανδρέου με τα σχόλια που έκανε στο Υπουργικό Συμβούλιο θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση σχολιαστού σε ένα ΜΜΕ. Ακούσαμε γενικά και αόριστα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κανείς δεν κατάλαβε πως θα βγούμε και πότε από την κρίση. Επιτέθηκε και σε όλους όσοι μιλάνε για ανασχηματισμό και εκλογές όταν οι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του δίνουν ημερομηνίες για εκλογές και ανασχηματισμό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κυνήγι φοροφυγάδων μέσω καταθέσεων και ακινήτων"

"Ομάδες επαγγελματιών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία μπαίνουν στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής που θα παρουσιασθεί τη Δευτέρα. Θα ελεγχθούν πρώτα όσοι έχουν καταθέσεις και μεγάλη ακίνητη περιουσία".

ΕΣΤΙΑ: "Ικανοποιημένος ο Πρωθυπουργός. Αποκλείει αναδιάρθρωση, εκλογές, ανασχηματισμό"

"Το μεγάλο πρόβλημα σήμερα είναι ότι η Κυβέρνηση και ο προκαθήμενός της δεν φαίνεται να έχουν επίγνωση της αποτυχίας της πολιτικής τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον".

Η ΑΞΙΑ: " Τράπεζες "ώρα μηδέν"

"Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς "ξεσκονίζουν" τα σχέδια συγχωνεύσεων. - Στο κόκκινο: Η κρίση ρευστότητας οδηγεί στο πακέτο των 30 δισ. - Τραπεζικό μνημόνιο από την Τρόικα με αυστηρά προγράμματα αναδιάρθρωσης των ομίλων. - Άνω του 30% ο έλεγχος του Δημοσίου στις Τράπεζες - Προτάσεις για μετατροπή των προνομιούχων μετόχων σε κοινές. - Προς οριζόντια μείωση μισθών τουλάχιστον κατά 10%".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Διάσωση από την πτώχευση"

"Δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις που για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. Όπως εξήγησε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εισάγεται με ουσιαστικό τρόπο η προ-πτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης μιας επιχείρησης και ενισχύεται η δυνατότητα διάσωσής της πριν επέλθει η περίοδος πτώχευσης, που σημαίνει και την αυτόματη απαξίωσή της".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Άσφαιρες παραινέσεις Παπανδρέου. Έκανε λόγο για κινδυνολογία και φεούδα των υπουργών".

"Οι παραινέσεις προς πάσα κατεύθυνση - προς το εσωτερικό της Κυβέρνησης, προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, προς αναλυτές - κυριάρχησαν στη χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ενώ αναμένεται η εξειδίκευση των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στις δημόσιες τοποθετήσεις τους συνολικά την κυβερνητική πολιτική. Ο κ. Παπανδρέου διέψευσε εκ νέου τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης και πολιτικών εξελίξεων, χαρακτηρίζοντάς τα "φιλολογία και εμπόριο φόβου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ο Ζαν Κλοντ Τρισέ παρουσιάζει: "Το νέο ελληνικό δράμα"

"Όπως τονίζουν έμπειρα στελέχη τραπεζών, το νέο "ελληνικό δράμα" στις αγορές είναι στην πραγματικότητα μια τρικυμία σε ποτήρι, που θα μπορούσε να σταματήσει ανά πάσα στιγμή με ένα απλό "νεύμα" της ΕΚΤ προς την αγορά ομολόγων".

Ο ΛΟΓΟΣ: "226 "ΝΑΙ" στην προκαταρκτική εξέταση... για την υπόθεση των υποβρυχίων από τη Βουλή"

"Με 226 ψήφους υπέρ της διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, στην υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214. Κατά της πρότασης ψήφισαν εννέα βουλευτές, "παρών" δήλωσαν εννέα βουλευτές, ενώ βρέθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: ""Βαρύ πυροβολικό " το ΣΔΟΕ με 150.000 ελέγχους για 6,5 δισ. - Ριζική αναδιάρθρωση υπηρεσιών με μία ΔΟΥ σε κάθε νομό"

"Με ένα σχέδιο-τομή στη φορολογική πραγματικότητα η κυβέρνηση επιχειρεί να απαλλάξει τη χώρα από τον κοινωνικό "λεκέ" της φοροδιαφυγής. Το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θέτει φιλόδοξους, ετήσιους δεσμευτικούς στόχους για την περίοδο 2011-2013, αλλάζει εκ βάθρων τον ελεγκτικό μηχανισμό των εφοριών και στοχοποιεί συγκεκριμένες ομάδες φορολογουμένων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κινδυνεύει η υγεία του λαού από τις ελλείψεις υλικών στα νοσοκομεία"

"Την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Υγείας επιμένει να λέει ότι όσα ακούγονται για ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι στοιχεία "υπονόμευσης" και "δολιοφθοράς" του έργου του, η πραγματικότητα, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία νοσοκομείων - που προσπαθούν να αλληλοκαλύψουν τρύπες με ...δανεικά υλικά του ενός προς το άλλο - είναι τραγική".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα κλειστά επαγγέλματα στο παζάρι"

"Στην τελική ευθεία βρίσκεται το "παζάρι" για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων στην πράξη. Μηχανικοί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες διαπραγματεύονται με τα αρμόδια υπουργεία για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί ο νόμος για το άνοιγμα των επαγγελμάτων τους, που όπως έχει προβλεφθεί θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: " Χαμός στη ΝΔ με την απογραφή.Το γαϊτανάκι των ευθυνών"

"Διαλυμένο... μαγαζί θυμίζει πλέον η Νέα Δημοκρατία, με τα μαχαιρώματα μεταξύ καραμανλικών και σαμαρικών να δίνουν και να παίρνουν, για την αναγκαιότητα ή όχι της απογραφής στην Οικονομία, που υλοποίησε με τυμπανοκρουσίες η γαλάζια διακυβέρνηση και είχε για "καμάρι" του ο τέως πρωθυπουργός".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Δυστοκία...για εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων"

"Ταμειακή "ασφυξία", που οδηγεί σε αδυναμία εκπλήρωσης φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων, αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. Μόνο 1.235 υπόχρεοι από τους 18.000 συμμορθώθηκαν για την καταβολή του ΦΠΑ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ""Περαίωση σε όλα"

"Με το σύνθημα "ξεκινάμε" το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει ένα ευρύτατο πρόγραμμα ουσιαστικής μεταρρύθμισης του ελληνικού κράτους και είσπραξης εσόδων από "κοιμώμενες υποθέσεις" που παραμένουν ανεκμετάλλευτες υπό το φόβο του πολιτικού κόστους. "Κλειδί αποτελεί η φράση του πρωθυπουργού "Κόκκινη γραμμή"".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ευνοϊκότερο επιχειρηματικό περιβάλλον με 3 νομοσχέδια"

"Στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στοχεύουν τρία σημαντικά νομοσχέδια που έφερε το υπουργικό συμβούλιο τα δύο από αυτά για δεύτερη ανάγνωση και το ένα για πρώτη φορά ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης. Πρόκειται για τα νομοσχέδια που διέπουν αφενός την προπτωχευτική διαδικασία μιας επιχείρησης και αφετέρου την άσκηση του επαγγέλματος του μεσίτη αστικών συμβάσεων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ""Δεύτερη ευκαιρία" παρέχει ο νέος κώδικας πτωχεύσεων"

""Δεύτερη ευκαιρία" σε χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν, θα αποτελέσει η αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα και η αντικατάσταση του άρθρου 99. Το σχετικό σχέδιο νόμου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη προ-πτωχευτική διαδικασία, ούτως ώστε οι επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, να μην οδηγούνται τελικά στην πτώχευση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες